avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa sau faliment?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa sau faliment?

Buna ziua.Am deschis anul trecut o discoteca iar la distanta de 7 luni sunt in imposibilitatea de a mai face fata datoriilor care vin luna de la o luna alta(chirie,utilitati,salarii taxe si furnizori).Ce ma sfatuiti sa fac ,sa merg asa mai departe si sa mai adun de la o luna la alta alte datorii sau sa ma opresc cat nu este prea tarziu? Nu este cazul de insolventa deocamdata pentru ca datoriile nu sunt asa de mari dar nu vrea sa ajung acolo.Sunt constienta ca pe zi ce trece datoriile vor creste si asta pentru ca aceasta discoteca nu este rentabila avand in vedere ca am doar 2 zile pe saptamana deschis(vinerea si sambata )la care platesc doar chiria 2000 de euro fara TVA,si eu nu fac altceva decat sa acopar unele datorii cu bani adusi de acasa ...lucru demonstrat si din situatia contabila.Problema este ca nu stiu cum sa fac ,..Va rog sfatuiti-ma incotr-o sa o iau.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 20:42, 9 Mai 2011
In primul rand reziliati contractul pentru spatiul cu discoteca spre a nu mai acumula noi datorii.
Mai precis se poate alege dintre inchiderea firmei din proprie initiativa prin dizolvare, pana cand nu e prea tarziu si falimentul.
Acum, pentru a va spune cineva o solutie ar trebui sa vina acolo la dumneavoastra, sa vada situatia firmei, ce posibilitati de dezvoltare are, situatia financiara, etc.
Daca ar fi asa simplu as face asta si maine ,dar cum proprietarul spatiului care are interes si este intr-o totala foame de bani poate ca-mi va accepta rezilierea contractului.,dar eu acest contract il am pe doi ani cu o clauza de 50% di valoarea chiriei din clipa rezilieri pana le expirarea contractului....cum sa procedez? Pe el nu-l intereseaza
poti suspenda firma
Ca sa suspende firma si sa nu mai plateasca darile, chiria etc. ar trebui sa aiba clauza in contract ca in caz de suspendare a activitatii, nu mai datoreaza plata, ori asa ceva nu exista, deci va fi buna de plata in limita contractului. De asemenea, nici datoriile catre buget nu inceteaza...Si atunci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune zoita.moga zoita.moga Buna ziua, Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, eu fiind persoana fizica, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu ... (vezi toată discuția)
Se numește ,,hărțuire " ceea ce mi se întâmpla? Felicis Felicis Permiteți-mi un rezumat a ceea ce mi se întâmpla : am închiriat un spațiu comercial, contractul semnat între părți are o clauza de reziliere ... (vezi toată discuția)