avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca full time, salariu in part time...se poate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca full time, salariu in part time...se poate?

As fi curios sa aflu daca angajatorul are dreptul sa diminueze salariul inscris in c.i.m. pe motiv ca in luna respectiva a fost o zi de sarbatoare legala, nelucratoare. Dupa mintea mea, chiar daca intr-o luna sunt 20 sau 23 de zile lucratoare, ai dreptul la acelasi salariu intreg negociat... Cel putin asa a fost la toate locurile de munca unde am lucrat anterior.
:-/
Cel mai recent răspuns: petru13 , utilizator 19:23, 8 Mai 2011
1. Asa este, aveti dreptate.
2. Luati legatura cu ITM si faceti o sesizare.
Va multumesc pentru raspunsul promt. In cazul in care depun o sesizare la ITM, la ce reactii pot sa ma astept oare din partea angajatorului?
petru13 a scris:

Va multumesc pentru raspunsul promt. In cazul in care depun o sesizare la ITM, la ce reactii pot sa ma astept oare din partea angajatorului?


Daca va afla ca dvs ati facut reclamatia este posibil sa exercite presiiuni asupra dvs pentru a va da demisia.
De asta ma temeam si eu. Si atunci ce cale sa aleg pentru a-mi cere drepturile?
Aveti doat doua cai : sesizarea la ITM si/sau actiunea in instanta. Acestea pot fi exercitate concomitent.

Alte discuții în legătură

Ziua de 24 mai este platita? flosideea flosideea buna ziua!am si eu o intrebare.la firma sotului meu li s`a spus ca data de 24 mai 2010(a doua zi de Rusalii) este libera insa neplatita.imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Zile libere retinute de angajator Pinkoczi Zoltan Gyula Pinkoczi Zoltan Gyula Buna ziua, Ziua de 24 respectiv 31.12.2019 ar trebui sa lucram pana la ora 12.00. Angajatorul / patronul a decis sa acorde zile libere ptr. datele mentionate ... (vezi toată discuția)
Daca nu mi s-a dat salariul,ce pot face? bughitza23 bughitza23 Buna ziua Nu am luat salariul pt luna decembrie,ce as putea face pe cale legala?(nu am semnat niciun stat de plata) (vezi toată discuția)