avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cvc casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cvc casa

Buna ziua! Am o intrebare: daca am facut un antercontract la un notar pot face contractul final la altul? E nevoie sa ii prezint antecontractul facut la celalalt?pentru ca ei nu se inteleg unul cu altul si ma gandesc ca cel la care voi incheia contractul final se supara...nu pot sa il inchei la primul notar deoarece el e plecat si nu as respecta data din antencontract pana la care sa inchei contractul final. Multumesc!

Puteti merge listit la cel de-al doilea notar pentru perfectarea cvc in forma autentica.
Dupa parerea mea, acesta din urma nu ar avea de c sa se supere intru-cat el va incasa onorariul cel mai mare.
Va trebui sa prezentati antecontractul.
Bună ziua,

Nu trebuie să prezentaţi antecontractul la cel de-al doilea notar.
Atâta timp cât respectaţi clauzele din el, totul este în ordine.
Chiar şi dacă nu le-aţi respecta, notarul nu vă poate constrânge. Atâta doar că tot dumneavoastră veţi avea de suferit.

Dacă totuşi îl prezentaţi, iar persoana cu care încheiaţi contractul este alta decât cea din antecontract, este posibil ca notarul să vă refuze încheierea contractului, având cunoştinţă de acest fapt şi considerându-se a fi de rea-credinţă.

Însă, în situaţia în care părţile sunt aceleaşi (adică acelaşi promitent-vânzător, acelaşi poromitent-cumpărător), chiar dacă nu respectaţi clauzele din antecontract (termen, etc.), în situaţia în care încheiaţi contractul de vânzare-cumpărare, se presupune că aţi derogat de la clauzele iniţiale (doar este în continuare voinţa amândorura, consemnată în contract, nu?)

Totuşi, în situaţii speciale (de exemplu, în contract este alt preţ faţă de antecontract), ar fi bine să recurgeti la o modalitate prin care clauzele din antecontract să nu-şi mai producă efectele. Ar fi câteva variante, cea mai des întâlnită fiind aceea în care părţile dau (fiecare) o declaraţie prin care renunţă la antecontract, fiind de acord ca acesta să nu-şi mai producă efectele - este varianta cea mai simplă pentru a efectua radierea din CF (dacă a fost înscris).

Dacă totuşi doriţi să încheiaţi contractul la primul notar, puteţi merge la orice alt notar pentru a încheia un act adiţional la antecontractul de vânzare-cumpărare, prin care prelungiţi termenul. Nu ar trebui să vă coste prea mult, având în vedere că nu se intervine asupra preţului.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
De ce se complica speta cand e una simpla? Utilizatorul doreste sa stie daca autentificarea o poate face un alt notar si nu cel care a perfectat antecontractul, nu?Aveti optiunea sa alegeti ce notar doriti, conditia e sa se respecte data stabilita pt. vanzare.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
avvalentina, utilizator
Nu se complică speţa, i-am prezentat mai multe posibilităţi şi am vrut să clarific un aspect care era incorect.
Nu am insistat prea mult pe răspunsul pe care l-aţi dat dumneavoastră (anume că poate încheia contractul şi la alt notar), pentru că l-a mai indicat şi o altă colegă mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? floor floor Care este parerea voastra, poate fi calificat drept abuz in servicu? Speta este urmatoarea: -In baza unor mandate de vanzare clasice, fara mentiunea vreunor ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)