avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... casarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

casarea

s-a dat urmatoarea solutie : Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel P şi de partea civilă V.I împotriva deciziei penale nr.....din ...mai ..... a Curţii de Apel P, Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, privind pe inculpaţii A .A, A G , ª.F.şi P.C., iar la detalii este scris cu casare.

Va rog din suflet sa imi explicati ce inseamna fara termeni juridici.Inculpatii fiind deja la inchisoare. Mi s-a mai zis si despre o revizuire de dosar? Se mai poate face ceva? Va rog sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: stefania5 , utilizator 12:58, 9 Mai 2011
din ceea ce ati scris nu se poate formula o opinie. trebuie sa scrieti tot dispozitivul instantei pentru a formula o concluzie clara.
Parchetul a declarat recurs, posibil in favoarea inculpatilor.Daca este asa si recursul a fost admis se caseaza ( desfiinteaza) hotararea primei instante si se rejudeca .Daca recursul a fost declarat in defavoarea inculpatilor, situatia acestora se poate agrava.Insa cel mai probabil a fost in favoarea lor.
Revizuirea este o cale extraordinara de atac si poate fi folosita pentru motive strict prevaute in lege.
Art. 394: Cazurile de revizuire
(1) Revizuirea poate fi ceruta cand:
a) s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei;
b) un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa in cauza a carei revizuire se cere;
c) un inscris care a servit ca temei al hotararii a carei revizuire se cere a fost declarat fals;
d) un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere;
e) cand doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia.
(2) Cazul de la lit. a) constituie motiv de revizuire, daca pe baza faptelor sau imprejurarilor noi se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.
(3) Cazurile de la lit. b), c) si d) constituie motive de revizuire, daca au dus la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice.
(4) In cazul prevazut de lit. e), toate hotararile care nu se pot concilia sunt supuse revizuirii.
Pot declara revizuirea oricare partile din proces, rudele apropiate ale condamnatuli si chiar procurorul din oficiu.Sfatuiti-va bine cu avocatul dvs. , fiindca el cunoaste toate detaliile din dosar.Succes.
Mihail-Mihai a scris:

din ceea ce ati scris nu se poate formula o opinie. trebuie sa scrieti tot dispozitivul instantei pentru a formula o concluzie clara.

In primul rand multumesc, pentru ca mi-ati acordat cateva minute din timpul dvs pretios. In al doilea rand, nestiind ce inseamna dispozitivul instantei, am cautat pe internet si am aflat ca dispozitivul este ultima parte a hotărârii şi cuprinde soluţia propriu-zisă pronunţată de către instanţa de judecată cu prilejul deliberării, fiind o reproducere a minutei. Eu ce am scris despre dosar am aflat de pe intenet de pe site-ul www.scj.ro, acolo afisandu-se datele mentionate de mine. Altceva acasa nu mi-a ajuns in legatura cu sentinta finala iar din pacate avocatul care a condus cazul nu ma prea ajuta zicandu-mi ca nu se mai poate face nimic chiar daca avocatii celorlati inculpati merg mai departe. Mai trebuie sa mentionez si faptul ca ei sunt acuzati de tentativa de omor, dar inainte de a se da acesta sentinta erau acuzati de vatamare corporala grava.Acum pesepsa care o va ispasii va fi de 5 ani.
Va rog din inima sa ma ajutati, sunt disperata si sfasiata de durere. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare si revizuirea puncuskaa puncuskaa in ce cazuri sunt admise contestatia in anulare si revizuirea? (penal) (vezi toată discuția)
Conditii picika picika cu ce conditii s epoate ataca recursul cu contestatie in anulare sau revizuire? cred ca s niste conditii de incadrare.....pt ca dupa ce stiu recursurile nu s ... (vezi toată discuția)
Despre reviziurea in hotararea penala gabitzu1ro gabitzu1ro Buna. Intrebarea este .Sa procedat la Contestatia in anulare insa aceasta sa respins ca nefondat -definitiva.Ar mai fi o alta cale de (atac) in- Revizuirea ... (vezi toată discuția)