avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde de langa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde de langa bloc

Asociatia noastra are in spatele cladirii un spatiu verde unde cei de la etajele superioare vor sa puna un gratar si o masa. Problema este ca cei de la parter nu sunt de acord , desi e spatiu comun. Ce ar trebui facut in aceste conditii ? In ce conditii se poate sta pe spatiu verde (spatiu comun) chiar si cu o patura la soare ?
Va multumesc, Eneri
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:11, 13 Mai 2011
Buna ziua.
Vreau sa aduc lamuriri la ceea ce a scris user Eneri fiind vecini.

Cladirea noastra esto o vila construita pe un teren privat proprietate a celor ce au construit nu a primariei.

In CF fiecare are specificat o cota parte din spatiul comun, din care face parte si terenul cel de sub cladire, cai de acces si spatiu verde.

Cei de la parter au in componenta apartamentelor o terasa, iar dupa ce se termina terasele este spatiul verde asupra caruia va cerem parerea.

Pentru toti locatarii calea de acces catre spatiul verde este o alee prin lateralul cladirii.

Daca doriti sa va mai dau lamuriri va stau la dispozitie.

O zi placuta.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
icejohnnyice, utilizator
Acum da se intelege mult mai bine.

Conform celor sustinute toti proprietari au drept de acces la acel spatiu verde (inafara teraselor) si limitarea accesului este un abuz. Legat de dreptul de a face sau nu ceva la comun pe spatiul repsectiv (de ex. gratare) trebuie supus la vot si in functie de rezultat aplicata decizia respectiva. Cred ca in cazul asta nu se mai aplica regula majoritatii simple (50% + 1) ci este nevoie de 2/3.
Daca decizia va fi favorabila, atentie la alte aspecte care trebuiesc urmarite, in special aspectul linistii vecinilor care nu participa la eveniment.

Cred ca ar trebui respectata nu majoritate de 50% +1 sau aceea de 2/3, ci regula bunului simt care te-ar putea trage de maneca cum ca incalci principiul libertatii celuilalt (care nu face gratar ca poate nu are bani sau poate e bolnav sau poate e infirm sau poate....multe chestii) de a respita un aer normal, poluat sau nu, dar aer fara miros de ceva ....in casa lui.
Gratarele se fac la padure sau acolo unde nu-i silesti pe altii care nu au sa-si dea stomacul pe dos de pofta!
Vorbesc la modul general, fara referire speciala la vreo persoana anume!
In situatia noastra, cei de la parter fac gratare , isi cheama si prieteni......dar ii deranjeaza ideea ca noi cei de la etaj sa coboram si sa facem si noi gratar sau chiar sa stam la soare pe o patura. Eneri
Ce-am spus mai sus e valabil si pentru cei de la parter, dar si pentru cei de la etaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona verde teren cota parte indiviza DUMU DUMU Buna ziua. Locuiesc intr-o vila construita pe un teren privat proprietate a celor ce au construit nu a primariei. Vila este compusa din 4 scari, in total 12 ... (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva terasa parter in bloc de locuinte mircea bratu mircea bratu Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament la parterul unui bloc de locuinte nou construit. Apartamentul este format din 3 camere si o terasa ingradita cu ... (vezi toată discuția)
Gratar langa bloc, pe domeniu privat fabbydesign fabbydesign buna ziua. am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din ... (vezi toată discuția)