avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii

Buna ziua. In urma cu un an am cumparat o casa. La momentul cumpararii existau garduri construite spre ambii vecini. Vecinul din dreapta a fost in proces pentru teren cu fostii proprietari ai casei mele si la finalizarea procesului au construit un gard impreuna cu fostii proprietari. Vecinul din dreapta spune ca atunci a cedat 60 cm din terenul lui pentru ca altfel ar fi blocat accesul la partea de casa care este spre proprietatea lui. Acuma, acest vecin imi interzice sa amenajez acea bucata de pamant care sustine ca a fost cedata, spunand ca ii apartine, desi este in partea mea de curte si ma ameninta ca muta gardul si imi blocheaza accesul la partea din spate a casei. Este legal ce face? Poate sa mute gardul acum? Precizez ca eu nu am avut cunostinta de aceasta situatie cand am cumparat casa. Pe langa acestea, cand eu sunt plecata de acasa, intra in curtea mea. Cum pot sa-l impiedic sa mai intre pe proprietatea mea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: floricadecolt , utilizator 14:45, 9 Mai 2011
Inchideti poarta.
Cand ati cumparat nu ati avut plan parcelar?
Dar cum doriti sa amenajati acel teren? Sa edificati o constructie?
Am inceput sa indrept terenul din curte pentru ca era foarte denivelat cu intentia de a semana iarba de gazon iar vecinul nu ma lasa sa ma ating de portiunea aceea de 60 cm. N-a intrat in curte pe poarta ci prin gard. A desfacut o portiune de gard si pe acolo a trecut. Acuma eu as vrea sa stiu daca odata ce a cedat terenul si a construit el gardul pe pozitie, mai poate sa aiba pretentii pentru ce este dincoace de gard? Si de asemenea, imi poate bloca accesul la partea mea de casa?
Eu zic sa scoateti un plan parcelar de la OCPI si vedeti exact cum stati.
Apoi, depinde cum a cedat acei 60 de cm, cu acte sau doar asa...la intelegere
Din ce spune el se pare ca a cedat la intelegere, dar, vecinii de dincolo spun ca nu a cedat nimic, ca pe acolo era limita terenului. Oricum, o sa ii reclam la politie pentru incalcarea proprietatii, in prima faza si apoi o sa vad cum decurg divergentele.
P.S. Din pacate pentru mine, fostii proprietari sunt decedati si nu am cum sa aflu daca intradevar a fost asa.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
floricadecolt, utilizator
Pai va complicati la nesfarsit.
Scoateti un plan parcelar, costa 15 lei.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case (peretele respectiv are usa si fereastra), constructie la doar 80 cm distanta de perete cu usa si fereastra. cimi_tavita cimi_tavita Recent am cumparat o casa intr-o zona rurala. Casa a fost construita acum mai bine de 30 ani. Fostii proprietari au vandut acum 10 ani o parcela de teren ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se ceara crearea unui plan parcelar general la intabularea unui teren? raduflor2002 raduflor2002 Buna ziua Am cumparat un teren in 2012 pe care s-a construit o casa, cu toate actele legale, inclusiv ridicarea topografica, intabularea terenului, etc. ... (vezi toată discuția)
A vandut cu 33 mp de teren mai putin /a trasat linia singur yuby yuby Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie .In 2012 am cumparat o casa noua cu teren cu tot acte in regula .Numai ca la teren suprafata era din nou ... (vezi toată discuția)