avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna ziua,

Daca se poate spuneti-mi cand intra sau cand a intrat in vigoare noul Cod Penal ?

Am o situatie de hartuire si din cate stiu, hartuirea prin amenintari, telefoane sau email-uri este sanctionata in noul cod penal.

Stie cineva daca hartuirea cum am descris-o mai sus se sanctioneaza prin actualul (vechiul) CP ?
Cel mai recent răspuns: ContSters206192 , utilizator 20:22, 9 Mai 2011
Noul cod penal nu a aparut inca sau nu a intrat in vigoare inca. Mergeti pe dispozitiile actualului cod.
Nu exista o data certa , exista doar promisuni ale clasei politice , in jurul datei de 01.10.2011.
Sunt sanse mari sa intre cat mai curand, tinand cont ca toate codurile care au nemultumit populatia au intrat ca unse ( scuze de limbaj) asa si codul civil /penal va intra tot ca uns :"> prin asumarea raspunderii guvernului :))
Pana atunci sa nu recunosti nimic....:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de hartuire suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca vreau sa fac plangere penala, pentru [b]infractiunea de hartuire,[/b] pot sa ma prevalez de prevederile noului cod penal (art. 208)? A ... (vezi toată discuția)
Urgent incadrare cod penal vechi si cod penal nou -articole total diferite Roxana83 Roxana83 Urgent - greseala art. cod penal vechi -cod penal nou Buna ziua , daca s-a dispus mandat de arestare preventiva pentru art 208 cp si art 209 cp - cod penal ... (vezi toată discuția)
Codul penal marius37x marius37x noul cod penal a intrat in vigoare? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)