avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiunea de hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiunea de hartuire

Buna ziua,

daca vreau sa fac plangere penala, pentru infractiunea de hartuire, pot sa ma prevalez de prevederile noului cod penal (art. 208)?
A intrat in vigoare asa cum se spune la 1.09.2009 sau inca trebuie aprobat de parlament si nu am nici un folos ca este scrisa infractiunea asta undeva si degeaba?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 00:20, 9 Februarie 2010
Noul cod penal nu a intrat in vigoare si nu va intra niciodata in forma propusa de proiect.
Acea infractiune nu exista.

In prezent e in vigoare Codul penal din 1997, modificat si actualizat.
Noul Cod Penal nu a intrtat in vigoare,iar cel de Procedura Penala,nu este nici macar in"chinurile facerii",deci mai aveti de asteptat cu privire la invocarea prevederilor la care va referiti
Da, trebuie sa va bazati doar pe art 203 indice 1 C. pen. care este in vigoare in prezent.
In functie de acest text de lege se tabileste daca este vorba de aceasta infractiune sau nu.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, din pacate trebuie sa va limitati doar la dispozitiile art 203 indice 1 C.p. Totusi, ati putea sa descrieti detaliat situatia de fapt, poate totusi se circumscrie si altor infractiuni prevazute de actualul cod penal.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Va multumesc pentru raspunsuri.

Din pacate, nu se poate circumscrie art. 203 ind.1, pentru ca hartuirea la care faceam referire nu are conotatii sexuale.
Fostul angajator imi cauzeaza o situatie extrem de neplacuta la actualul loc de munca, prin trimiterea pe faxa unor comunicari ce au clar rolul sa ma discretiteze in fata superiorilor actuali, sunt sicanata prin telefoane primite prin centrala de telefonie fixa a noului angajator, astfel ca nu stiu de la cine vine apelul telefonic, s.a.m.d.

Nu stiu sa fie vreo infractiune, descrisa de Codul penal in vigoare si care sa fie aplicabila situatiei mentionate de mine, insa accept sfaturi cu draga inima.

Inca o data va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj / amenintare letuta letuta Acum catva timp am avut o perioada mai putin fericita in relatia cu sotul meu si am acceptat o aventura de o noapte cu un coleg de serviciu.Desi ii spusesem ca ... (vezi toată discuția)
Procedura in cazul infractiunilor flagrante (art.280cppen) Statescu Statescu Buna seara ! Doi tineri sunt prinsi in flagrant (fura un cauciuc dintr-un potbagaj deschis), Sunt incadrati la art.208-209CP. Politia constata savarsirea ... (vezi toată discuția)
Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)