avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj / amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj / amenintare

Acum catva timp am avut o perioada mai putin fericita in relatia cu sotul meu si am acceptat o aventura de o noapte cu un coleg de serviciu.Desi ii spusesem ca va fi singura data cand vom avea altfel de relatii decat cele de serviciu,din acel moment ma ameninta ca ii va spune sotului meu totul daca nu accept sa fiu in continuare cu el.Ce fapta comite :santaj sau amenintare ? Cum pot scapa de insistentele lui?Nu intelege sa nu ma mai sune la telefon .Firma care furnizeaza serviciile de telefonie mobila poate restrictiona accesul unui singur numar de telefon?Din telefon nu merge setat sa respinga apelul de la numarul respectiv.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:34, 15 Ianuarie 2010
Formulati plangere penala impotriva colegului dvs.pentru savarsirea nfractiunii de santaj,astfel cum este aceasta prevazuta de lege,art.194 al.2 c.pen.,fapta acestuia fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Pentru aceasta trebuie sa dovediti plangerea cu acte,martori sau orice alt probatoriu permis de lege.
Depinde de telefonul dvs.,telefoanele mai performante pot fi setate pentru a respinge/bloca anumite apeluri.
Nu stiu daca companiile telefonice pot bloca apeluri
Parerea mea este sa nu va lasati inmidata , deoarece nu cred ca individul va spune ceva , deoarece este si el implicat. Daca si el este casatorit, fiti sigura ca nu va face asa ceva. Este adevarat ca prin faptele sale comie infractiunea de santaj pentru care poate fi tras la raspundere penala , cu conditia sa va puteti sustine acuzatia.Daca cel care va santajeaza este vreun sef al dvs, luati in calcul si faptul ca hartuirea sexuala constituie infractiune, potrivit dispozitiilor art. 203 ind 1 din Codul penal . Urmarirea penala in cazul acestei infractiuni se efectueaza din oficiu, nu la plangere prealabila.
@Legally- art.203 Cod Penal prevede lipsirea de libertate in mod ilegal! Noul Cod Penal nu a intrat inca in vigoare!B-)

@Letuta - Hmm...situatia este mai delicata decat pare la prima vedere. Dumneavoastra ati savarsit infractiunea de adulter , iar colegul dvs pe aceea de santaj!(in noul cod penal care inca nu a intrat in vigoare infractiunea de adulter nu mai este pedepsita).
Parerea mea este ca , cel mai indicat ar fi sa discutati cu un avocat care sa ii trimita o convocare "colegului " si sa poarte o discutie serioasa cu el in care sa ii arate ca savarseste o infractiune si sa il sfatuiasca sa-si tempereze hormonii! In cazul in care nu intelege , veti fi nevoita sa faceti plangere penala impotriva lui . Bineinteles , pentru sotul dvs nu vad o alta abordare decat sa sustineti ca acest coleg minte cu nerusinare , fiindca altfel nu vad cu ochi buni casnicia dvs!B-)
Adulter, infractiune??? in care cod penal?
Asta este hartuire sexuala pentru ca sunt colegi de serviciu. Asa ca se poate adresa sefului ierarhic superior amandurora pentru medierea situatiei. In cazul in care nu se rezolva nici asa se poate face plangere la politie.

Legally a precizat corect art din Codul penal : art.203. In schimb urmarirea penala nu are cum sa se faca din oficiu deoarece organele competente sa cerceteze nu au cum sa stie de comiterea infractiunii decat daca exista o plangere. Diferenta este aceea ca retragerea plangerii nu mai inlatura caracterul penal al faptei. Oricum sanctiunea este alternativa, atat inchisoarea cat si amenda. In prima faza cel mult s-ar da doar amenda.

Mihai imi pare rau ca trebuie sa te contrazic actualul cod penal nu mai prevede infractiunea de adulter iar in art. 189 incrimineaza lipsirea de libertate in mod ilegal.
@ mihai grigore, ziceam de Art. 203 indice 1 .Ca 203 in actualul cod prevede incestul. Nu am citat din noul cod. Adulterul n u ma i este incriminat nici macar in actualul Cod penal. Asa ca doamna nu a comis nicio infractiune. singura problema care s-ar pune ar fi una de moralitate, insa nu este treaba noastra :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de hartuire suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca vreau sa fac plangere penala, pentru [b]infractiunea de hartuire,[/b] pot sa ma prevalez de prevederile noului cod penal (art. 208)? A ... (vezi toată discuția)
Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)