avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
o educatoare titulara pleaca in data de 09.05.2011 in concediu de matenitate,va rog sa-mi spuneti cum procede cu acordarea concediul de odihna( are dreptul la 6.5 zile calendaristice la luna lucrata) si a efectuat pina acum 18 zile lucratoare in cadrul vacantelor( iarna si primavara) restul zilelor nu mai am cind sa i le acord . Intrebarea este daca restul zilelor neefectuate pot sa le platesc cind va intra in concediu de ingrijire a copilului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cane petruta , utilizator 12:58, 9 Mai 2011
Zilele de concediu de odihna neefectuat se compenseaza in bani numai la incetarea raporturilor de munca.
In cazul concediului de crestere si ingrijire copil, raporturile de munca se suspenda.
Angajata are posibilitatea de a intra in concediu de odihna dupa expirarea celor 126 de zile de concediu de maternitate si apoi poate solicita suspendarea raporturilor de munca in temeiul art 51 lit a din codul muncii.
Conform Codului muncii, art.141(4), "compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă".
Zilele de C.O. si le poate lua cand reia activitatea sau daca inceteaza contractul individual de munca i le platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna alexxadavyd alexxadavyd ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut? in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal pedro72 pedro72 Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)