avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal

Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 3 Iulie 2012
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat se poate face numai la incetarea contractului individual de munca ( art.141, alin (4) din Codul muncii).
1. Compensarea concediului de odihna neefectuat este permisa numai la incetarea CIM, conform art.141(4) din Codul muncii.
2. Aceasta situatie prezentata de dvs. ar trebui sa fie reglementata in CCM la nivel de unitate sau in Regulamentul intern.
Multumesc pentru raspunsuri. Salariatul este cadru didactic titular si solicita plata concediului de odihna, care ar fi trebuit sa fie efectuat in perioada iulie-august 2009, dar incepand cu 23 aprilie 2009 salariata este in concediu de maternitate si, dupa epuizarea acestuia, va intra in concediu de 2 ani. Contractul ei de munca este doar suspendat, nu inchis.
Numarul de zile de concediul de odihna se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat.
Numarul de zile de CO neefectuatae se compenseaza numai in cazul desfacerii CIM,ori la dvs este vorba de o suspendare a CIM.
Conform legii nu vi se poate plati concediul de odihna neefectuat ci doar indemnizatia de concediu stabilita la nivel de unitate prin ccm.dar va puteti lua concediu de odihna dupa perioada cic si vestea buna e ca puteti lua concediu de odihna pentru perioada in care ati avut contractul de munca suspendat deoarece perioada este considerata vechime in munca si beneficiati de aceleasi drepturi ca orice angajat Potivit art. 18 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Aceasta inseamna ca acea perioada se asimileaza muncii efective, incat dupa reluarea activitatii, in urma incetarii concediului pentru cresterea copilului, puteti efectua concediul de odihna aferent anului calendaristic, ca si cum nu ati fi interupt munca, in baza programarii colective (stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor), sau a programarii individuale (stabilite de angajator cu consultarea dumneavoastra).
Inca nu mi-e clar ca nu am avut un caz concret dar ma interesez si revin.

Alte discuții în legătură

Dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului cate zile de concediu am voie sami iau si cand serval serval dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului cate zile de concediu am voie sami iau si cand? cum se calculeaza , zile libere dupa fiecare luna sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)