avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune creanta

Mi s-a cesionat datoria pe care o am la o firma de leasing,dupa doi ani de la predarea autoturismului.Mi se pretinde sa achit ratele pe care le am de plata cf.scadentarului,dupa predarea autoturisului.Este posibil?Firma de leasing a revandut masina si eu trebuie sa achit in continuare ratele?Pot solicita a copie a contactului de cesiune?Multumesc!#-o
Da, asa e legal. Pot sa faca asta. Cesiunea de creanta trebuia sa o primesti. Fara ea nu se poate. Nu ar trebui sa o ceri tu. Cum ai aflat de cesiune. Ce ti-au scris?
Este foarte posibil. Aceasta clauza este cuprinsa in toate contractele de leasing incheiate la noi in tara.(sau majoritatea). Din pacate utilizatorii nu citesc ceea ce semneaza.
Sfaturi e greu sa va dam, din pacate, din cate stiu eu, doar Tribunalul Cluj solicita scaderea valorii de revanzare din cuantumul daunelor interese.
Contractul de cesiune de ce sa-l cereti? In acesta nu se regasesc datele care va implica pe dumneavoastra.

Da, asa e legal. Pot sa faca asta. Cesiunea de creanta trebuia sa o primesti. Fara ea nu se poate. Nu ar trebui sa o ceri tu. Cum ai aflat de cesiune. Ce ti-au scris?

Se face doar notificarea cesiunii de creanta, nu comunicarea actului in sine. Actul in sine poate reprezenta o cesiune generala, a contractelor reziliate in perioada...
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
De cesiune am aflat printr-o adresa de la firma de recuperare numita"INFORMATII IMPORTANTE" prin care mi se cere sa achit suma in maxim 5 zile de la primire.
informatii importante...:)) astia de la [EDITAT] banuiesc...asa am primit si eu am scris un articol cu titlu datorie leasing dupa un an sau ceva de genu,.,,,am discutat cu un avocat l am rugat sami faca o notificare catre ei prin care am cerut explicatia soldului acum astept ...insa din cate mia spus av. sunt bun de plata vreo 11.850 lei:)) pe langa alti 22.350 lei si fara masina.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Mi se pare de necrezut ceea ce ni intampla.Pai dupa ce ei au revandut masina,o mai platesc si eu o data? In ce tara traim?

Alte discuții în legătură

Datorie dupa un an la leasing sorini22 sorini22 salut, am si eu o problema referitoare la un leasing auto, anul trecut in martie am predat masina unei societati de recuperare aveam undeva la 4000 ron ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing.... ContSters64341 ContSters64341 Cum pot scapa de o masina in leasing,fara sa mai platesc nimic dupa ce o predau? Nu am nicio restanta, si ideea este urmatoarea. Am intrat in incapacitate de ... (vezi toată discuția)