buna ziua. daca am nascut in septembrie 2010, si doresc sa mai dau nastere unui copil pana in sept. 2012, voi avea dreptul la al doilea copil de indemnizatie sau nu ?
si cum va fi socotit? tin sa precizez mi-au dat de inteles ca dupa incheierea conced. de crestere copil, nu ma mai pot intoarce la servici. este mai complicata situatia.
va multumesc . o zi buna
1. Daca veti naste inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani veti intra direct din CCC1 in CCC2 si cu aceeasi indemnizatie.
2. CCC2 va incepe dupa ce inceteaza CCC1 si se va termina cand al doilea copil implineste 2 ani sau un an, depinde ce varianta de CCC2 alegeti.
buna ziua. imi doresc foarte mult un copil insa firma la care lucrez acum a fost cumparata de firma concurenta si ni s-au dat 2 solutii: ori acceptam niste salarii compensatorii si semnam un act de comun acord ori suntem disponibilizati. in cazul in care semnez acest act, mai am dreptul la aceasta indemnizatie? dar la somaj?
Numai daca sunteti disponibilizati veti putea beneficia de somaj ...Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Dar daca semnez ca sunt de acord si apoi gasesc sa imi bag cartea de munca la o alta firma, pentru o luna...se poate ca dupa o luna sa fiu disponibilizata din acest loc si sa primesc somaj? sau ar trebui sa stau mai mult timp la acea firma?
multumesc