avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM TREBUIE SA PROCEDEZ CA SA PREFECTEZ UN ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM TREBUIE SA PROCEDEZ CA SA PREFECTEZ UN ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE INCHEIAT IN ANUL 1999 DACA ACUM VANZATOAREA DUPA PRIMIREA TITLULUI DE PROPRIET2ATE NU MAI VREA SA MEARGA LA NOTAR

BUNA ZIUA!
Cei care pot sa ma ajute ii rog sa imi scrie pe adresa mea de email andreeamelissa@yahoo.com
Parintii mei in anul 1999 a cumparat doua terenuri printr-un antecontract de vanzare-cumparare la notar cu plata integrala in fata notarului,specificata in act,dar nu s-au perfectat actele pentru ca vanzatorii nu aveau inca titlul de proprietate.
Anul trecut 2010,sotia unuia dintre vanzatori pentru ca erau frati a mers la mama mea la poarta si i-a spus ca i-a venit titlul de proprietate si daca mai vrea sa cumpere pamantul sa ii dea 20 milioane vechi si sa mearga la notar.A facut acest lucru si prointr-o scrisoare care i-a trimis-o lui mama prin posta,pe care o am.
Mama mea stiind ca a platit integral pamanturile i-a spus ca nu este corect si ca trebuie sa mearga la notarul la care s-a facut antecontractul sa o lamureasca.In fine,in toti acesti ani din 1999 pana in 2010 au murit fratii vanzatorii,in viata fiind acum doar sotiile d-lor si tatal meu.Dupa ce s-a dus la notar una dintre vanzatoare a inteles ca daca vrea sa perfecteze actele trebuie sa faca documentatie cadastrala.M-a contactat si am cazult deacord cu aceasta sa platesc eu o documentatie si d-mneaei una.Totul in regula a fost deacord ,am luat legatura cu topometristul angajat de vanzatoare i-am platit ducumentatia,acum astept sa ma anunte cand iese decumentatia avizata ca sa se mearga la notar.Intre timp vanzatoare ma contactat de multe ori spunandu-mi ca ea nu va merge la notar daca nu ii dau suma de 2000 euro.bineanteles ca m-am enervat si am citit inca odata antecontractul care spune destul de clar ca pretul s-a primit integral,mai spune ca vanzatorii au obligatia ca la primirea titlului de proprietate sa nu instraineze terenurile si sa ia legatura cu cumparatorul pentru a perfecta actele fara a mai cere vre-o suma de bani.Dar mai scrie ca daca vanzarea nu se va face din culpa vanzatorului acesta este obligat sa restituie cumparatorului dublul sumei primite,cu acest lucru ma si ameninta acum vanzatoarea.imi spune ca ei ii convine sa-mi dea acum 8 milioane vechi,dar mie nu mi se pare corect si nici legal,dupa mai bine de 12 ani.si mai mult dupa ce am colaborat cu ea la documentele cadastrale.
Va rog mult sa ma invatati ce trebuie sa fac,eu am fost la un notar si mi-a spus sa deschid actiune la tribunal pentru obligatia perfectarii actelor.Exista posibilitatea ca eu sa o anunt inainte notarial pe acesta domana ca daca nu vine sa perfecteze actele ,dechid actiune in instanta???Si daca cineva a rezolvat un asa caz sa-mi spuna care este procedura de judecata,cat dureaza,daca probele cu scrisori prin care mi se cere alti bani sunt bune pentru a fi depuse in instanta ,daca faptul ca eu am participat ca un om de buna credinta la documentele cadastrale cu bani este un lucru benefic pentru mine si daca era obligatia mea ca si cumparator.
Astept raspunsul d-voastra
va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:17, 16 Mai 2011
in caz de refuz trebuie deschisa o actiune in justitie pentru perfectarea contractului. Mai inainte de asta POTI SA TRIMITI O ADRESA cu confirmare de primire catre respectivul vanzator princare il notifici ca daca in termen de.(exemplu 5 zile)nu se prezinta sa intocmeasca actele veti deschide o actiune in justitie pentru perfectarea contractului de v-c. cu privire la BANII PE CARE VREA SA II RESTITUIE ...SUMA NU ESTE NUMAI DUBLU EI CI SI DOBANDA LEGALA pe 12 ani sau penalitati, daca este specificat in contract, cat si toate costurile, inclusiv ridicari topo si celelelate costuri, inclusiv cheltuieli de judecata .
va multumesc,dar mama mea, pentru ca numai pe ea o mai am in viata este syapana pe acele terenuri de cand a facut antecontractele si sub nici o forma nu accept in instanta ca vanzatoarea sa-mi restituie chiar si de o suta de ori banii platiti in antecontract.
Eu o sa procedez trimitandu-i o scrisoare vanzatoarei si dupa daca nu sunt contactata o sa deschid actiune in instanta pentru perfectarea actelor.
Ceea ce vroiam eu sa stiu daca stie cineva sa-mi spuna cam cat dureaza un astfel de proces???in zilele de astazi cand instantele judecatoresti sunt foarte solicitate?
In baza antecontractului, prin care s-a achitat intregul pret al vanzarii, puteti sa va adresati instantei de judecata care va emite o sentinta care va tine loc de contract de vanzare cumparare si va constitui actul de proprietate al mamei dvs.
Se putea adresa instantei in termenul de prescriptie de 3 ani..
Nu am inteles mesajul anterior.Prescriptie de 3 ani???
Mama mea nu a vrut sa se adrese instantei de judecata.
A asteptat sa o anunte vanzatoarea ca si-a luat Titlul de proprietate urmand dupa sa se faca perfectarea actelor la notar,asa cum era si normal.
A asteptat pana in anul 2010,cand a fost chemata de vanzatoare ca a primit Titlul de proprietate si daca vrea sa perfecteze actele dar vanzatoarea nu stie ce inseamna aia perfectare,d-mna a uitat ca a vandut o data terenul in anul 1999 si acum vrea sa il mai vinda o data ,mamei mele.
Din aceasta cauza am adresat aceasta intrebare aici.Pentru ca nu stiu cat timp ar dura un proces de judecata pentru perfectarea actelor.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Antecontract nerespectat ingriduta ingriduta va rog sa ma ajutati cu un sfat tot in legatura cu un antecontract nerespectat... mama mea a incheiat un antecontract cu sotii Sufaru pentru cumpararea de la ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare ddmn ddmn Autor ingriduta Data 2007-10-10 01:12:35 Subiect va rog sa ma ajutati Mesaj buna seara, am vazut discutia dumneavoastra cu un alt membru al forumului ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract de vanzare cumparare danic danic Va supun atentiei urmatoarea speta: In 12.08.2010 se incheie un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil garaj auto identificat cu un nr cadastral. ... (vezi toată discuția)