avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile din impozit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile din impozit

Salutare !
Am initiat acest subiect in ideea de a spune fiecare dintre noi ce cheltuieli mai deduce din impozit. Lucru greu, daca nu vrei sa platesti o caruta de bani impozit. Plus ca eu unul emit facturi intocmai cu onorariul astfel incat m-ar interesa ceva deduceri.
Spre exemplu, cum va deduceti cheltuielile de transport, daca o facti, prin ordinul de deplasare vizat sau facturile de plata a carburantului ?
Telefonul, birotica si papetaria, cheltuieli profesionale, merg si astea.
Subiect mai delicat cu autovehiculele cumparate cu plata pretului in rate sau luate in leasing, perioada de amortizare=48 de luni. Ma intreb acum daca nu cumva trebuia sa scriu subiectul asta la sectiunea consultantilor fiscali.
Voi ce ziceti despre acestea ? ;)
Eu personal fac ordin de deplasare vizat de instanta pentru toata luna si atasez bonurile de benzina pe masura ce cumpar benzina. Am bagat si factura la ochelari. Cu masina am facut contract de comodat intre mine ca persoana fizica si cabinet. Insa ma intereseaza daca e mai bine ca masina pe care vreau sa o cumpar sa o trec pe cabinet sau sa procedez tot asa , cu contract de comodat?

Toate cheltuielile deductibile posibile le gasiti in programele de contabilitate oferite de firme cu profil IT, de cele mai multe ori oferite gratuit pentru persoane cu profesii libere. Pe net sunt asemena oferte. Nu-mi permit nici o indicatie sa nu calc regulamentul.
Dar cu search pe un motro de cautare pot fi gasite.

Singura problema sunt cotele procentuale admise de legea contabilitatii (ex. sponzorizari, protocol, etc.} care trebuie cunoscute prin studiu individual sau consultarea unui contabil.

Mentiune: Ordinul de deplasare presupune diurna si cazare deductibile pe langa deplasare.

Pot spune că, în afară de cele mai sus expuse, pot fi trecute la cheltuieli deductibile şi cele necesare produselor de cureţenie,deasemenea produselo de protocol, bineînţeles într-un sumă rezonabilă, fără să existe excesuri în ,,achiziţionarea" acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri cheltuieli cabinet CI Ioana Butan CI Ioana Butan Nu ma pricep foarte bine la contabilitate si as vrea sa stiu care sunt cheltuielile pe care le pot face pe cabinet si care pot fi prinse ca si cheltuieli la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile lelena_b lelena_b locuiesc la 37 km de localitatea in care am locul de munca si momentan fac naveta(nu zilnic) cu masina personala(o perioada a fost data in comodat cabinetului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli transport breman breman Sunt PFA si ma ocup cu comert, iar transportul mi-l fac singur cu masina personala. Cum pot sa-mi scot cheltuielile de transport? Am inteles ca bonul de ... (vezi toată discuția)