avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli transport

Sunt PFA si ma ocup cu comert, iar transportul mi-l fac singur cu masina personala. Cum pot sa-mi scot cheltuielile de transport? Am inteles ca bonul de benzina nu e bun
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:22, 25 Septembrie 2009
In principiu cheltuielile de transport sunt deductibile.Atentie la urmatoarele:
-daca masina nu figureaza pe PFA,corect e sa faceti un contract de comodat intre dvs si PFA-ul dvs ,in care se mentioneaza ca masina personala va fi folosita pentru activitatea PFA care o desfasurati;in acest caz ,orice deplasare o aveti in interes de servici va fi insotita de un ordin de deplasare+documente justificative de cheltuieli aferente transportului si deplasarii(bonuri benzina,facturi-masa,investitii,....etc) +documente justificative ale marfii transportate(daca e cazul-factura/aviz insotire,cmr,foaie parcurs,foaie comanda trasnport)
In rest,ce cheltuieli faceti si nu justifica activitatea de zi cu zi a PFA sunt considerate nedeductibile
Va postez pe rubrica documente utile contract de comodat pt auto,ordin de deplasare...
O zi buna va doresc!

Sa va dau un exemplu clar: Locuiesc in localitatea X si ma deplasez in satul Y cu masina personala. In localitatea Y vand niste produse la persoane fizice si ma intorc inapoi acasa. Cum procedez cu benzina consumata?
bluelagoon a oferit ceea ce aveti nevoie sa stiti: un contract de comodat, intre dv ca PFA si dv ca persoana fizica proprietar autoturism (suna paradoxal, dar asa se procedeaza). Conform acestui contract PFA are dreptul sa utilizeze masina fara a plati chirie (de exemplu). Cumparati foi de parcurs, pe care le completati la momentul plecarii – apoi le completati cu ora la care ati ajuns in Y, ora la care plecati spre casa etc. Astfel, bonul de benzina il puteti ”deconta”; dovada mai sunt si factura/chitanta (sau ce aveti dv ca documente justificative pt incasari) aferente marfii vandute; ordinul de deplasare...
Am explicat foarte pe scurt, dar aceasta e ideea: sa justificati consumul de benzina in scopul obtinerii de profit ca PFA.
breman a scris:

Sunt PFA si ma ocup cu comert, iar transportul mi-l fac singur cu masina personala. Cum pot sa-mi scot cheltuielile de transport? Am inteles ca bonul de benzina nu e bun

Bonul de benzina e bun. Numai ca, nu pentru a scadea cheltuielile pentru a plati mai putin impozit ci de aruncat la gunoi. In conceptia actualului guvern marfa se teleporteaza gratis din depozitul en gros de unde e cumparata in magazin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea masinii personale si decontare carburant - tratament fiscal VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua , Am si eu nevoie de tratamentul fiscal ( plus documente justificative intocmite corect ) dar si de o concluzie in ceea ce priveste - \\" ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)