avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre frati/surori locuinta la tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre frati/surori locuinta la tara

Buna ziua,
Daca 2 frati, care parintii au murit acum 39 de ani (tata) si acum 7 ani (mama), au o casa la tara, fata este plecata de 25 ani in Germania ( a renuntat la cetatenia romana acum 20 ani) si baiatul s-a ocupat de tot ( inmormantari, bunastarea mamei, a facut casa si a ingrijit mama foarte bine) acum se imparte casa vrand sa i-a si fata din Germania jumatate.
Baiatul are vreo sansa sa nu piarda casa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:27, 10 Mai 2011
Ii dati surorii dumneavoastra partea ei in bani si dumneavoastra va ramane casa.
Sau dovediti cu martori/acte ca fata nu a acceptat (expres sau tacit) succesiunea parintilor in termen de 6 luni de la decesul acestora si baiatul ia tot:)
Ideea este ca va trebui sa dovediti ca v-ati ocupat de inmormantare, de cheltuielile cauzate de imobilul in cauza (plata impozit, reparatii, etc), sa aveti martori care sa jure pe Biblie ca fata nu a mai calcat pe acasa de la Revolutie (vorba vine)...si tot asa. Este foarte posibil ca situatia sa impuna dezbaterea succesiunii prin instanta.
In urma unei actiuni in constatare, instanta se poate pronunta asupra calitatii de mostenitor.Regula e ca cel care nu a facut acte de acceptare tacitta sau expresa in cele 6 luni de la deces , va fi inlaturat de la mostenire.Art.700 c.civ.
In urma unei actiuni in constatare, instanta se poate pronunta asupra calitatii de mostenitor.Regula e ca cel care nu a facut acte de acceptare tacitta sau expresa in cele 6 luni de la deces , va fi inlaturat de la mostenire.Art.700 c.civ.
Buna ziua,
Doamna Avocat, trebuie sa inteleg ca ,,baiatul" are vreo sansa sa castige casa in care a muncit 45 ani, pentru ca la varsta dansului numai are puterea de a lupta?
Multumesc mult.
Daca "baiatul" nu recunoaste calitatea de mostenitor a surorii, notarul va suspenda procedura de dezbaterea succesiunii si va indruma partile la instanta unde se va solicita constatarea ca acesta este singurul mostenitor.....Procesul poate dura 2 sau 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a succesiunii Romică Stoica Romică Stoica acceptarea tacita a mostenirii decade pe ceilalti erezi din dreptul de a solicita dezbaterea succesiunii, daca solicitarea nu a fost facuta in termen de un ... (vezi toată discuția)
Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)