avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptarea tacita a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptarea tacita a succesiunii

acceptarea tacita a mostenirii decade pe ceilalti erezi din dreptul de a solicita dezbaterea succesiunii, daca solicitarea nu a fost facuta in termen de un an?:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:07, 23 Octombrie 2006
~ Conținut șters la cerere ~
Solicitarea trebuie in termen de 6 luni. Ma insel, Romy?
Daca am divergente ma indrept inspre judecatorie.
Solicitarea trebuie in termen de 6 luni. Ma insel, Romy?
Daca am divergente ma indrept inspre judecatorie.
potrivit art.689 C.civ. "acceptarea poate fi sau expresă sau tacită. Este expresă când se însuseste titlul sau calitatea de erede într-un act autentic sau privat; este tacită când eredele face un act, pe care n-ar putea să-l facă decât în calitatea sa de erede, si care lasă a se presupune neapărat intentia sa de acceptare".
Iar potrivit a rt. 700 C.Civ., "dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul său, din motive de fortă majoră, instanta judecătorească, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit împiedicarea".
Termeneul este, asa cum s-a spus, de 6 luni.
Termenul pe care l-ai mentionat priveste situatia celui ce solicita repunerea in acest termen de 6 luni.
Nu le poti cumula pe cele doua. Nu au aceeasi natura juridica.

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Alt caz succesiune Ana Mocanu Ana Mocanu [b]X[/b] si [b]Y[/b] sunt casatoriti. Au impreuna doi copii (majori): [b]A[/b] si [b]B[/b]. Moare [b]X[/b]. Teoretic, mostenitori sunt: [b]Y[/b], [b]A[/b] si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dislexic dislexic Mama a 3 frati a decedat in data de 01.10.2005, lasand mostenire o casa cu gradina - 700mp. La 01.03.2007 au fost platite impozitul, lumina etc doar de catre ... (vezi toată discuția)