avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptarea tacita a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptarea tacita a succesiunii

acceptarea tacita a mostenirii decade pe ceilalti erezi din dreptul de a solicita dezbaterea succesiunii, daca solicitarea nu a fost facuta in termen de un an?:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:07, 23 Octombrie 2006
vezi ca repunerea in termen, chiar daca sustii ca are alta natura juridca acel termen, era prevazuta la art.700 alin.2 C.civ., de aceea l-am postat in intregime.
Exista situatii in care mostenirea nu este acceptata in termenul de 6 luni si atunci cei care indeplinesc conditiile prevazute de art.700 alin.2 C.civ. pot invoca aceasta - adica pot formula cerere de repunere in termen.
tata e decedat de trei ani si nu am deschis succesiune pt.ca mama era impotriva,mai se poate deschide succesiune,chiar daca au trecut trei ani?mentionez ca ei au terenuri intr-o zona necolectivizata si terenurile nu au fost intabulate,numai trecute in pozitia lui tata in registrul agricol la primarie.Se poate deschide succesiune in acest caz?ternurile sunt in folosinta lor de peste 30 ani.
da, se poate deschide mostenirea. Trebuie sa mergi la Primarie sa ridici Anexa nr.1 si apoi la notarul public in circumscriptia teritoriala unde tatal tau a avut ultimul domiciliu.
Cum ramane atunci cu art. din C. civ care spune ca mostenitorii directi, ascendenti si descendenti sunt considerati ca fiind de drept in posesia mostenirii?[:D]
...cei de care vorbesti tu sunt mostenitorii sezinari, care sunt de drept pusi in posesia mostenirii...fiind vorba de rudele cele mai apropiate legea a considerat ca acestia se pot folosi de bunurile din mostenire din momentul mortii lui de cuius...pentru a fi pusi in posesie ceilalti mostenitori trebuie sa dezbata mostenirea la notar...asta nu inseamna ca automat mostenitorii nesezinari sunt decazuti...ei pot accepta mostenirea si, cu prilejul dezbaterii acesteia se va constata daca ei au si vocatie concreta, utila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Alt caz succesiune Ana Mocanu Ana Mocanu [b]X[/b] si [b]Y[/b] sunt casatoriti. Au impreuna doi copii (majori): [b]A[/b] si [b]B[/b]. Moare [b]X[/b]. Teoretic, mostenitori sunt: [b]Y[/b], [b]A[/b] si ... (vezi toată discuția)