Adica acei sduccesibili( persoane cu vocatie succesorala la mostenirea lui de cujus) , care nu au facut acte de acceptare expresa sau tacita in termenul legal de optiune succesorala, respectiv in termen de 6 luni de la deces, vor fi considerati straini de mostenire, adica nu vor mai putea dezbate succesiunea si obtine certificat de mostenitor, daca nu vor face dovada faptului ca din motive independente de vointa lor nu au facut aceste acte.
Asta nu insseamna ca ulterior nu pot face dovada ca au acceptat motenirea in termenul de 6 luni.
Conform art. 700 C.civ dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
Renunţarea la moştenire nu poate avea nici un efect dacă aceasta este făcută după expirarea termenului de opţiune succesorală de 6 luni de zile.
Important e sa faceti dovada acceptarii mostenirii înainte de expirarea termenului de opţiune succesorală.
Chiar dacă renunţările la moştenire ar fi avut loc în termenul de opţiune succesorală, acestea pot fi retractate înainte de expirarea termenului de 6 luni prevăzut de art. 700 C.civ.
Probleme mostenire
viragvari
Buna Ziua,
Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP.
Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Mostenire
tatiana_galati
Buna seara,
Am nevoie de ajutor si de aceea va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra la urmatoarea speta:
La medierea privind mostenirea, am renuntat prin ... (vezi toată discuția)