as dori sa stiu cum se deosebesc infractiunile de natura economica, de cele judiciare, care sant criteriile de diferentiere?
fapte de ce natura cad sub incidenta celor economice?
infractiuni economice art.295 - 302 ind.2 C.pen., art.215 ind. , delapidarea, Specula , Inselaciunea la masuratoare , Inselaciunea cu privire la calitatea marfurilor , Divulgarea secretului economic , Nerespectarea dispozitiilor privind operatii de import sau export etc.
In categoria infractiunilor contra justitiei intra : denuntarea calomnioasa, marturia mincinoasa, nedenuntarea unor infractiuni, omisiunea sesizarii organelor judiciare, favorizarea infractorului, omisiunea de a incunostiinta organele judiciare, arestarea nelegala si cercetarea abuziva, supunerea la rele tratamente, tortura, represiunea nedreapta, evadarea, inlesnirea evadarii, nerespectarea hotararilor judecatoresti, retinerea sau distrugerea de inscrisuri.Toate aceste infractiuni au acelasi obiect juridic generic comun, constituit din relatiile sociale care asigura infaptuirea justitiei, desfasurarea normala a a acitivatii judiciare.
pentru art.26 raportat la 215 CP am primit o condamnare de 5 ani. Daca as dori sa infiintez un SRL legea nu-mi da dreptul? Sau daca vreau sa cumpar parti sociale dintr-un SRL sa ma asociez cu alta persoana nici asta nu se permite?
Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru infractiunile prevazute de art. 143-145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei sau pentru cele prevazute de legea nr.31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pe cale de interpretare, puteti deveni asociat prin cumparare de parti sociale.
Daca as cumpara un srl infiintat de altcineva, as putea deveni asociat unic al acelei societati? In situatia aceasta, pot administra societatea sau trebuie sa angajez un administrator?#-o
Srl in faliment
ana24
In cazul intrarii in faliment a unei societati comerciale, asociatul acesteia mai poate in vreo forma permisa de lege activitate comerciala? -Stiu ca are ... (vezi toată discuția)