avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda itm pt persoane chemate la interviu si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda itm pt persoane chemate la interviu si obligatie de angajare

Buna ziua
Am un caz:
Un magazin de optica a organizat prin publicare un interviu de 3 zile pt. ocuparea postului de vanzator.
Printre cei prezenti am gasit doua fete. Sa le vad capacitatea de asimilare in domeniul acesta, le-am trimis la firma de lentile cu care colaborez sa vada ce se intampla pt. a le pune niste intrebari suplimentare sa vad daca asimileaza sau nu specificul afacerii.
In ziua cu pricina la tehnician - ghinion - a a parut ITM-ul si fetele au spus ca vin de la firma mea( si nu stiu ce au mai spus), asa ca ITM mi-a dat amenda 20000 lei si mi-au impus sa le fac contract de munca.
Spuneti-mi va rog din suflet ce pot sa fac.
Am la firma si fisa de interviu, anuntul publicat, CV-ul lor, toate demonstrand ceea ce spun eu. Dar aceste documente nu mi le-au cerut.
Va rog dati-mi o solutie sa pot contesta acest pv absurd.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 10 Mai 2011
Exista posibilitatea ca acele fete sa fi spus ca nu le-ati facut c.i.m. ... contestati in instanta acel proces-verbal pe considerentul ca fapta sanctionata nu exista .
ok dar faceti dovada ca le ati trimis sa vada doar magazinul in baza declaratiei la notar si prezentati in instanta.
Itm-ul,ac.institutie a statului pt ca le-a disparut un venit si anume,taxa care se incasa pe cartile de munca iar toti cei care erau la completarea cartilor de munca,au fost pusi inspectori,treb sa aduca bani la buget.Pe orice chichita,se da amenda.
Sfatul meu este nu va lasa-ti calcata in picioare de institutiile statului,atata timp cat actiunile dumneavoastra sunt conform legii ! Luptati-va cu ei in instanta !
scumpu a scris:

Itm-ul,ac.institutie a statului pt ca le-a disparut un venit si anume,taxa care se incasa pe cartile de munca iar toti cei care erau la completarea cartilor de munca,au fost pusi inspectori,treb sa aduca bani la buget.Pe orice chichita,se da amenda.
Sfatul meu este nu va lasa-ti calcata in picioare de institutiile statului,atata timp cat actiunile dumneavoastra sunt conform legii ! Luptati-va cu ei in instanta !

Chiar asa este ? ... presupunerile dvs au cumva si o baza legala de sustinere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am muncit degeaba!rog explicatie! TryToSmyle TryToSmyle Problema mea banuiesc ca o au foarte multe persoane din tara asta! Sunt student,m-am angajat intr`o anumita firma de papetarie ca distribuitor,la interviu ... (vezi toată discuția)
Angajat dar stai acasa.... simpaticutza85 simpaticutza85 o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui ... (vezi toată discuția)
O amenda mare dar pentru ce nu stiu rog ajutor eva-1978 eva-1978 Buna ziua am si eu o problema cam grea as dori niste lamuriri sau sfaturi de la cineva . in data de 15.12.2010 in magazinul meu personal am avut un ... (vezi toată discuția)