avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa ce am dat in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa ce am dat in somaj

anul trecut in sept din motive economice am facut restructurari si am inchis cim-ul unui angajat care a plecat in somaj.
acuma, imi pleaca un alt angajat, de data asta de buna voie, si pe postul ramas astfel vacant va trebui sa angajez o alta persoana.
intrebarea: dupa cat timp, dupa noul cod al muncii, pot angaja o alta persoana pe postul vacant? (denumirea postului conf COR este aceeasi).
sau cumva sunt obligat sa fac oferta mai intai angajatului concediat anul trecut?
(mentionez ca am facut deja oferta fostului angajat, insa are probleme familiale - mama bolnava - si prefera sa stea cu ea si sa ia somajul; e o persoana cumsecade, ne-am inteles bine, si nu i-as strica apele...)
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:30, 9 Mai 2011
Art. 72. — (1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
Banuiesc ca a fost concediere individuala dar, oricum, puteti angaja pe cine doriti, postul nu se reinfiinteaza, este lasat liber prin plecare voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare adrianabresug adrianabresug daca o societate trimite in somaj o persoana la cat timp are voie sa faca reangajare pe acel post ? (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic lukserv lukserv In martie 2010 am intrat in somaj tehnic, dupa care in somaj norma- 9 luni. In timpul somajului am ramas insarcinata si m-am incadrat la fix pentru a putea ... (vezi toată discuția)