avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se intampla daca avocatul nu ajunge la proces in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se intampla daca avocatul nu ajunge la proces in termen?

un vecin a avut proces penal pentru lovire, el fiind partea vatamata, la ultimul proces avocatul a ajuns chiar la 2-3 min dupa ce s-a terminat, judecandu-se in lipsa. Daca avocatul a anuntat ca intarzie 3 minute nu se putea accepta sa se amane cateva minute solutionarea dosarului? Cum se poate afla sentinta, a zis ca peste o saptamana se redacteaza si se publica. Unde se publica si unde se poate vedea hotararea judecatoresca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:14, 9 Mai 2011
din moment ce dosarul a iesit in pronuntare avocatul nu mai putea pune concluzii orale. doar scrise prin registratura. pronuntarea o vedeti la condica la arhiva instantei.
1.In functie de problemele /procesele din agenda sa , avocatul avea posibilitatea sa solicite in scris instantei lasarea mai la urma a procesului (eventual dupa o anumita ora).

2.De asemeni , acesta chiar dupa luarea in pronuntare ,inainte ca aceasta sa se faca , are posibilitatea sa depuna concluzii scrise cu concluziile pe care le-ar fi formulat oral.
sau
El trebuia sa aduca la cunostinta magistratilor aceasta situatie si eventual sa ceara amanarea pronuntarii pentru a depune concluziile sale scrise

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Prezenta la darea sentintei resursesbc resursesbc Vineri am avut un termen de judecata(in materie civila) la care judecatorul a spus ca va pronunta hotararea peste o saptamana. Acest lucru se va face in ... (vezi toată discuția)
Depunere concluzii la dosar VictorDobr VictorDobr Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am depus o cerere de intervenţie principală în cadrul unui proces. ... (vezi toată discuția)