avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezenta la darea sentintei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezenta la darea sentintei

Vineri am avut un termen de judecata(in materie civila) la care judecatorul a spus ca va pronunta hotararea peste o saptamana. Acest lucru se va face in sedinta publica, pot merge acolo? Voi primi hotararea instantei prin posta? Precizez faptul ca am avut un reprezentant conventional care a amers la toate termenele.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 18:31, 14 Octombrie 2012
Amanarea pronuntarii a fost facuta pentru a depune concluzii scrise. Nu trebuie sa va prezentati si nici nu puteti, acest termen a fost fixat pentru a se putea depune concluzii scrise si in vedere deliberarii si pronuntarii hotararii. In ziua imediat urmatoare pronuntarii puteti merge sa verificati solutia la condica de sedinta aflata la arhiva instantei. Se poate ca instanta sa mai amane pronuntarea si la termenul urmator, daca va considera ca mai are nevoie de timp pentru a formula o solutie. In urma pronuntarii unei hotararii urmeaza sa va fie comunicata aceasta prin posta, afara de cazul in care este o hotarare pronuntata in recurs.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
deci acum eu trebuie doar sa depun concluzii scrise si sa astept hotararea instantei, da?
In multe orase hotararile nu se pronunta in sedinta publica.
Cel mai bine este sa mergeti a doua zi ca sa vedeti la condica ceea ce a hotarat instanta.
Nu sunteti obligat sa depuneti concluzii scrise dar aveti dreptul de a proceda in acest mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii Cami88 Cami88 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data) Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei) ... (vezi toată discuția)