avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unirea a doua procese
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unirea a doua procese

1)Exita posibilitatea unirii a doua procese?Cind ?
2)Daca sunt doua procese care au acelas reclamant si acelas obiect dar nu si acelas parat se pot uni?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7 , utilizator 19:21, 9 Mai 2011
aceasta posibilitate se numeste conexare. si in cazul dvs nu e posbila conexarea daca paratii sunt diferiti.
Art.164 c.pr.civ . arata ca parile pot cere intrunirea(conexarea) mai multor pricini In cazul in care este identitate de parti(chiar impreuna si cu alte parti) si de obiect sau al caror obiect si cauza au legatura intre ele.
Mai jos aveti prevederile invocate:

Art. 164
Partile vor putea cere intrunirea mai multor pricini ce se afla inaintea aceleiasi instante sau instante deosebite, de acelasi grad, in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre dansele o stransa legatura.
Intrunirea poate fi facuta de judecator chiar daca partile nu au cerut-o.
Dosarul va fi trimis instantei mai intai investita, afara numai daca amandoua partile cer trimiterea lui la una din celelalte instante.
Cand una din pricini este de competenta unei instante, si partile nu o pot inlatura, intrunirea se va face la acea instanta.

Nefiind vorba despre aceleasi parti , cererea dvs nu poate fi admisibila in cazul la care va referiti.

va multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare sandel25 sandel25 Se poate solicita conexarea a 2 dosare pe litigii de munca, a 2 fosti salariati ai aceleasi instututii, dar care au deschis actiuni separate la instante din ... (vezi toată discuția)
Douã citaþii pentru aceeaºi cauzã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă s-au primit două citaţii pentru aceeaţi cauza.Una pentru persoană fizică şi alta pentru un ong care a făcut aceeaţi cerere se pot corobora ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune jeana jeana se pot deschide doua procese de iesire din indiviziune de catre mostenitori diferiti pt acelasi rol ? Multumesc (vezi toată discuția)