avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

el a introdus cerere de divort si ea trebuie sa depuna intampinare cu 5 zile inainte; poate depune ea si cerere reconventionala tot cu 5 zile inainte?
da
Mai mult decat un simplu 'da', sotul parat, in baza art. 608 Cod. proc.civ., poate sa faca si el cerere de divort(cerere reconventionala), cel mai tarziu pana la prima zi de infatisare pt faptele petrecute pana la acea data iar pt faptele petrecute dupa acea data (prima zi de infatisare) partea va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor.
Cererea sotului parat se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.
In caz ca exista o situatia noua , neprevazuta de catre partea implicata in procesul de divort , cererea reconventionala poate fi depusa si dupa prima zi de infatisare ,
( spre exemplu , in materie de incredintare, cand exista elemente noi ale situatiei de fapt).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala gina_gina gina_gina Buna seara!ce este cererea reconventionala?Cum se formuleaza aceasta cerere reconventionala?Cand se depune aceasta cerere daca deja a avut loc o infatisare in ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Divort andreidarius andreidarius daca sotul parat nu mai este in termenul legal pentru a depune intampinare, are dreptul sa faca propria cerere de divort in acelasi dosar pana la primul termen ... (vezi toată discuția)