avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale de companie Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale de companie Asociatie de Proprietari

Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe posesorii de animale de companie;care ar fii temeiul legal pentru o astfel de hotarire la nivelul Asociatiei de Proprietari si care ar fii cuantumul acestei cheltuieli,diferentiate dupa tipul si talia animalului de companie ?!! Mentionam ca suntem o Asociatie de Proprietari necontorizata la nivel de apartament.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 19:46, 11 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Știu că multe persoane se plâng de faptul că administratorul de bloc le-a trecut câinele sau pisica la întreținere dările către asociația de proprietari crescându-le lunar cu 5, 10 sau chiar 20 de lei, după caz, pentru fiecare patruped în parte.
Animalele de companie sunt trecute la întreținere, cu ghilimelele de rigoare, pe motiv că produc diverse neplăceri vecinilor (zgomot, mizerie, păr de câine sau de pisică pe scara blocului, teama unor locatari când trec pe lângă ele) și în baza cheltuielilor nejustificate pentru asociația de proprietari (curățenia suplimentară după cei care fac mizerie pe spațiul comun, consum de energie electrică pentru că plimbă câinele cu liftul de 2-3 ori pe zi, încălcarea programului de liniște, etc.).
Legea nu spune nimic în mod expres dar nici nu interzice luarea unor măsuri împotriva proprietarilor de animale de companie. Taxa se stabilește în adunarea generală iar măsurile împotriva locatarilor stăpâni de animale sunt luate numai în interiorul fiecărei asociații de proprietari, în cadru organizat și în anumite condiții: să fie prevazut în statutul asociației că se pot sancționa astfel, iar valoarea taxei să fie adoptată de adunarea generală a proprietarilor la stabilirea bugetului anual. Măsura care se referă strict la plata unei sume fixe lunare cu titlu de "cheltuieli pe beneficiari" - în condițiile prevazute la art. 47 lit. d) din Legea nr. 230/2007 și art. 50 alin. (2) din H.G. nr. 1.588/2007 -, care se aplică pentru numărul de animale de casă pe care îl are fiecare proprietar.
Și pentru a ține și cu proprietarii, în cazul în care animalul unui proprietar nu face gălăgie, mizerie, nu e plimbat cu liftul și nu e agresiv, nu provoacă teama vecinilor etc., atunci acesta poate fi scutit de la această taxă, pe baza unei cereri-angajament, pe care o întocmește proprietarul animalului de companie și o depune la președintele asociației.
Dacă se constată ulterior că acesta a încălcat acest angajament, atunci proprietarului respectiv i se va anula cererea și va fi introdus la plată printr-o decizie a comitetului executiv.
Am un amstaf metis
Mă obligă să îl sterilizez!
Au în lege acest articol?
Mulțumesc!
Amstaff metis cu ce?
Cine te obliga, respectiv la cine te referi cu "au in lege"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Taxa impusa de asoc de proprietari pentru animale de companie foy floricel foy floricel Asoc. de proprietari vrea sa impuna o taxa lunara pt toti detinatorii de câini. Invoca art. 47 lit.d din legea 230/2007 (chetuieli pe beneficiari) si art.50 ... (vezi toată discuția)
3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii Raheli Raheli buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie. cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in ... (vezi toată discuția)