avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este legala aceasta notificare?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este legala aceasta notificare?

Buna seara!
Am si eu o problema si am nevoie de un sfat.In martie 2008,fiica mea si-a facut un abonament la Vodafone pe o perioada de doi ani.In august 2009 nu a reusit sa-si mai plateasca factura de 240roni.In noiembrie,Vodafone reziliaza contractul,fara a ne trimite nicio instiintare.Acum o luna,primesc o notificare de la Top Factoring,o societate de recuperare creante,in care fata este somata sa plateasca o suma de 1380roni-240datoria+350taxa reziliere contract+790penalizari!!!!!!!!!!! Mentionez ca aceasta suma trebuia platita pana la data de 18.04.2011,dupa aceasta data urmand ca penalizarile sa creasca zilnic cu 0,2% pana la achitarea totala a debitului.Este legal sa am penalizarile mai mari decat suma datorata?Este legal sa trimit acesti bani intr-un cont ce nu poate fi verificat?Pot beneficia de legea aprobata in legatura cu taxele impuse pe rezilierea contractului?Mi se pare aberant sa platesc o asemenea suma,in conditiile in care exista un singur venit,al meu,iar fiica este studenta.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 07:43, 10 Mai 2011
In mod normal, daca abonamentul este pe numele fiicei, aceasta neavand bunuri si salariu , ar trebui sa nu va faceti griji. Insa, pentru a nu sta in pasivitate, ar trebui sa depuneti o sesizare la OPC pentru incalcarea Legii clauzelor abuzive si a Codului Consumului
Sper sa nu incalc politica forumului ! Cateva chestii care te-ar putea ajuta :
Legea nr 469 / 2002
[ link extern ] /
In principiu asa e, penalitatile nu pot depasi debitul, daca in contract nu se prevede altfel !
Sunt convins ca juristii care consiliaza Vodafone stiu si ei legea !
Daca fata nu are bunuri, greu poate fi executata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere telefonie mobila Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contract vodafone emisa fara cererea mea Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Neplata factura romy_85 romy_85 In martie 2007 am incheiat 2 contracte la Vodafone pe 2 ani pe numele meu pe care le-am platit lunar pana in septembrie 2008 moment in care am plecat din tara ... (vezi toată discuția)