avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o chestiune in care am mari confuzii:persoanele fizice neautorizate si care au mai mult de 5 contracte de inchiriere cu diversi sint obligate la plata TV A {contracte inregistrate la circa financiara si pentru care pltesc impozit}DACA da va rog sa-mi dati si nr. actului normativ [ordonanta ..sau...} va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Draghici Oana Dorotheea , Avocat 14:47, 10 Mai 2011
Potrivit art. 141 alin. 2 lit. e din CF, inchirierea este scutita de TVA, cu exceptiile prevazute de lege.
Insa, potrivit art. 141 alin. 3 din CF, orice persoana impozabila (dar nu cred ca e cazul dumneavoastra), poate opta pentru taxare acestei operatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Tva la o clinica medicala lilianadnc lilianadnc clinica medicala a depasit plafonul de platitor de TVA pentru activitatea medicala in acelasi timp exista un contract de inchiriere incheiat intre clinica si ... (vezi toată discuția)