avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... TVA pt ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

TVA pt ONG-uri

Buna dimineata!

Sunt pe punctul de a finaliza procesul de constituire al unei asociatii. In procedura de eliberare a certif de inreg fiscala trebuie completat formularul 'cod 10'- declaratia de inregistrare fiscala. In cadrul acestui formular www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare la punctul E trebuie sa optez pt una din variantele de aplicare a TVA-ului. Din cate stiu ONG-urile sunt scutite de TVA daca cifra de afaceri este mai mica de 35.000 EUR. CUm ar trebui completat formularul?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:34, 10 Mai 2011
Depinde ce volum de activitate doriti sa desfasurati in urmatoarea perioada si daca doriti sa accesati fonduri europene pentru ca e nevoie sa fiti inregistrati ca platitori de tva. Asta presupune sa tineti evidenta celor doua registre de cumparari si vanzari si sa depuneti declaratia 300.
Daca doriti doar asa, sa rulati cateva mii pe an din ceva cotizati si donatii ale membrilor si din colectarea 2%. atunci ramaneti ca neplatitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b iirina_19 iirina_19 Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri: 1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)