avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Verificare mijloace fixe cu balanta contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Verificare mijloace fixe cu balanta contabila

Buna ziua, am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva, trebe sa fac verificarea la mijloace fixe cu balanta lunar, numai ca in 2010 s-a facut o reevaluare la leasing cu nota 2131=167 10.000 si de atunci nu imi iese balanta la 2131. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva, cum ar trebui sa procedez, sa trec pe cheltuiala (dar cum anume) aceasta suma, ca sa imi iasa corect cu 2131 din balanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sindy715711 , utilizator 09:26, 12 Mai 2011
reevaluarea la leasing a constat intro modificare a valorii mijlocului fix achizitionat sau din punct de vedere valutar?Daca este ultimul caz intervin conturile de 665/765 in corespondenta cu 167.
Diferentele stabilite in urma reevaluarii soldului in devize trebuiau inregistrate astfel :

1, Diferente favorabile
167=765 10.000 lei

2, Diferente nefavorabile :
665=167 10.000 lei
Multumesc de mesajul anterior, dar eu cred ca reevaluarea a constat in modificarea valorii mijlocului fix. Dar atunci ce inregistrare trebe sa fac sa bata cu balanta la 2131, si sa fie si bine nota contabila respectiva.
Va rog mult de tot, daca stie coneva raspunsul, sa ma ajute.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare anuala auto denisa2011 denisa2011 buna ziua, am preluat o sc care in 2011 a achizitionat o masina in leasing; anul trecut dna nu a facut reevaluarea la 31.12.2011, si nici facturile nu au ... (vezi toată discuția)
Reevaluare leasing financiar Ana M Eliade Ana M Eliade Nu am facut reevalauarea contractelor de leasing financiar. Este in regula sa o corectez ca pe o eroare contabila pe seama rezultatului reportat, sa refac ... (vezi toată discuția)
Reevaluare leasing financiar doina2005 doina2005 va rog o lamurire in ceea ce priveste reevaluarea lesingului finaciar Exemplu concret;un autoturism achizitionat in regim lesing achizitionat in ian 2010 ptr ... (vezi toată discuția)