eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani dar el are contract de vanzare cumparare pe casa in care locuim facut inainte sa ne casatorim. intrebarea este daca in urma divortului mie imi va reveni ceva sau macar copiilor nostri.in acesti ani am construit si alte camere casa fiind acum mult mai mare de cum era atunci cand ne am casatorit. multumesc frumos ptr raspunsuri
Din cate stiu, normal este sa va revina si dumneavoastra jumatate din valoarea camerelor pe care le-ati ridicat impreuna dupa casatorie (jumatate in conditiile in care ati contribuit in proportii similare, dvs si sotul dvs). Pentru ceea ce avea sotul inainte de a va casatori, acelea apartin in continuare numai sotului, ca bunuri proprii.
Cat despre copii, ei vor "intra in schema" la moartea unuia dintre parinti. Dar si atunci nu vor avea dreptul "la tot" cum se spune mai sus, pentru ca dvs veti continua sa detineti sa spunem jumatate din ceea ce ati construit impreuna cu sotul (dvs singura) si, daca inca nu se va fi pronuntat divortul, si o parte din ceea ce-i revine sotului din acele camere, venind astfel in concurs cu copii dvs.
Mostenire
Dena74
Sunt casatorita a doua oara. Din prima casatorie am 2 copii. Cu cel de al doilea sot am construit impreuna, in timpul casatorie, o casa. Ce drept au copiii ... (vezi toată discuția)