avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inflatia la euro
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inflatia la euro

Buna ziua,
intrebarea mea este: daca am un contract in care pretul este exprimat in euro, si exista o clauza contractuala care prevede ca nivelul pretului va fi revizuit la fiecare 2 ani in functie de nivelul inflatiei comunicat de catre Institutul National de Statistica, cum se face revizuirea nivelului pretului in functie de nivelul inflatiei? am sunat la statistica si au spus ca ei nu comunica nivelul inflatiei la euro si nici BNR. Cum se procedeaza? este permis la un contract de concesiunein Romania sa se aplice rata inflatiei la euro?
Cel mai recent răspuns: maddiyb , utilizator 14:47, 11 Mai 2011
Nivelul pretului consemnat in euro nu se revizuieste in fuctie de nivelul inflatiei ci in functie de evolutia pietei pentru produsul respectiv. Inflatia se raporteaza , se calculeaza si se comunica de INS numai pentru moneda nationala. IN concluzie acea clauza din contract este inaplicabila.
multumesc frumos pentru raspuns.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata inflatiei la euro maddiyb maddiyb Buna ziua, intrebarea mea este: daca am un contract in care pretul este exprimat in euro, si exista o clauza contractuala care prevede ca nivelul pretului va ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)