avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURI AVANS MARFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURI AVANS MARFA

Am o factura de avans primita de la un furnizor.Am achitat contravaloarea acesteia.
Cred ca o s-o stornez.Trebuie sa nu depaseasca o anumita perioada pana o stornez?
Cel mai recent răspuns: oana76 , utilizator 16:09, 10 Mai 2011
Nu e necesara stornarea. Furnizorul va va remite facura pe diferenta de pret, si aunci veti avea nevoie de factura de avand. daca ati achitat-o cu atat mai mult trebuie sa o inregistrati in contabilitate ca document justificativ al platii.
pentru orice avans incasat aveti obligatia emiteri facturi de avans pana la in 15 luna urmatoare incasarii avansului pentru TVA, nu se emite factura decat daca marfa iese din gestiune , prestarea de servicii a avut loc in baza preluari , cititi codul fiscal..
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
oana76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)