avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Exista un ajutor social pentru pensionari?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Exista un ajutor social pentru pensionari?

Buna ziua!
Am auzit astazi ca pensionarii cu pensii mici si bolnavi de diabet pot primi un ajutor social de la Primarie. Ma refer la mama mea, sector 1 , Bucuresti.
Exista un ajutor social de acest gen si daca da, cum se poate obtine?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cami0509 , utilizator 09:52, 13 Mai 2011
Buna ziua !
La nivelul UAT-urilor (primarii) se pot intocmi dosare pentru acordarea ajutorului social conform prevederilor legii nr. 416/2001 , actualizata . Legea o puteti gasi pe net , detalii suplimentare puteti lua de la primaria de domiciliu , acolo unde se depune dosarul pentru acordarea acestui drept .
Multumesc pentru raspuns.
Din raspunsul dvoastra mi-am dat seama ca am formulat gresit intrebarea.
Nu este vorba de ajutor social pentru un venit minim garantat. Chiar daca are pensie mica, nu locuieste singura.
Cand era la consult la medicul de diabet a venit o persoana care a spus ca primeste de un an de zile un ajutor social pentru faptul ca este bolnav de diabet.(pe baza unei adeverinte de la medicul specialist care-l trateaza).
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce mama mea nu poate să dispună de ajutor social? Adela Lupaș Adela Lupaș În condițiile Legii nr. 416/2001, familiile și persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !! ALINUKU ALINUKU Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic: ... (vezi toată discuția)
Pensie mire_bebe mire_bebe buna.mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat si acum 2 luni si este dependenta de insulina.are 40 de ani si o vechime de 3 ani ,poate beneficia de ... (vezi toată discuția)