avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie

buna.mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat si acum 2 luni si este dependenta de insulina.are 40 de ani si o vechime de 3 ani ,poate beneficia de pensie medicala sau un alt venit de la stat?de muncit nu prea poate deoarece trebuie sa ia mai multe pauze pt alimentatia conform dietei,sa isi faca insulina...astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 17 Februarie 2010
Potrivit Legii nr. 416/2001 , familiile si persoanele singure ale căror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin hotărâre de guvern, au dreptul la un ajutor în cuantum de 108 lei pentru o persoana singură .

Cererea de acordare a ajutorului social, declaraţia privind veniturile realizate de membrii familiei, precum şi celelalte acte doveditoare se depun şi se înregistrează la primarul localităţii în a cărei rază teritorială locuieşte titularul.
deci nu poate beneficia de pensie de boala nu?
Au dreptul la pensie de invaliditate asiguratii care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:
- accidentelor de munca
- bolilor profesionale si tuberculozei
- bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca

Asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unei boli obisnuite sau unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca indeplinesc stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta (la 40 de ani ar trebui un stagiu de 14 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate miilan miilan Buna ziua, Am 51 de ani, 27 de ani in cimpul muncii si de 3 luni am Contract individual de asigurari sociale cu Casa de pensii si Contract individual de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala sadrian sadrian Buna ziua tuturor. Tocmai implinesc 50 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala daca: - sunt diagnosticat de 4 ani cu diabet ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiezi pensie de boala sau protectie sociala?! sutai_mikiti sutai_mikiti Doresc sa aflu daca pot beneficia de pensie de boala sau servici de ajutor social , sanatate luind in considerare urmatoarele virsta 40 de ani , ani lucrati ... (vezi toată discuția)