avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala

Buna ziua tuturor.

Tocmai implinesc 50 de ani.
Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala daca:
- sunt diagnosticat de 4 ani cu diabet zaharat tip 2, cu insulina.
- anul trecut in septembrie am fost internat si la analize au reiesit: retinopatie, neuropatie generala, acidoza cetonica etc.specifice bolii.
- simptomele s-au accentuat si am dificultati din punct de vedere fizic pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, avand munca de teren, in constructii.
Este posibil sa ma pensionez pe caz de boala. Daca da, pot avea un contract de munca in conditii mai lejere, fara efort fizic accentuat ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 22 Iulie 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. - Daca veti avea pensie de invaliditate de gr. I sau gr. II inseamna ca v-ati pierdut total capacitatea de munca si nu puteti sa mai lucrati.
- Daca veti avea pensie de invaliditate gr. III veti putea lucra cel mult 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu complicatii SIMION1967 SIMION1967 Sunt o persoana cu Diabet zaharat insulino-dependent, depistat la data de 26.02.1991.Sunt nascut la data de 12.02.1967 si am o vechime in campul muncii de 24 ... (vezi toată discuția)
Pensionare caz boala aleo1106 aleo1106 buna!..am 40 ani,de 13 ani sufar de diabet zaharat insulinodependent,am muncit 20 ani la electrica banat si as dori sa stiu daca pot sa optez pentru ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap narcisachiriac narcisachiriac buna ziua sun cu diabet zaharat insulino dependent si fac 4 doze de insulina pe zi de la varsta de 11 ani in prezent am 34 deci de 23 de ani sufar de aceasta ... (vezi toată discuția)