avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu complicatii

Sunt o persoana cu Diabet zaharat insulino-dependent, depistat la data de 26.02.1991.Sunt nascut la data de 12.02.1967 si am o vechime in campul muncii de 24 ani. in luna octombrie 2014 am suferit o interventie chirurgicala de aputare de necesitate transmetatarsiana R 1 si 2 antepicior drept datorata unei gangrene umeda. de asemeni am fost diagnosticat si cu urmatoarele afectiuni:
- Retinopatie diabetica non proliferativa;
- Polineuropatie diabetica;
- Arteriopatie diabetica.
Sunt sub tratament cu NovoMix 30 - 74 u.i/zi (D-22 u.i., P-24u.i., S-28 u.i); Vesel Due F - 2 cp/zi si Pentoxi retard 400 mg - 2 cp/zi. In ultimele 12 luni am beneficiat de 143 zile de concediu medical cu cod diagnostic 241 - 90 zile si 975 - 53 zile.
Mentionez ca nici azi (27.02.2015) plaga nu s-a inchis.
As dori sa ma pensionez pe caz de boala! Ce acte imi sunt necesare la Comisia de expertiza a capacitatii de munca, In ce grad de invaliditate ma pot incadra?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 1 Martie 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare legea nr.263/2010 art.79 alin.1 lit.a iacobmihai iacobmihai as dori sa stiu daca ma pot incadra ca \'nerevizuibil\'[sunt pensionat gr.2 pe caz de boala] diagnostice:diabet zaharat insulinodependent,cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat aureliagorgan1943 aureliagorgan1943 Ma numesc Aurelia Gorgan din Arad , as dori un raspuns la intrebarea: cu urmatoarele diagnostice pot beneficia de handicap accentuat? 1 ) purtatoare de ... (vezi toată discuția)
Conditiile iesirii la pensie de boala sarcinschi sarcinschi Sotul meu are 50 ani, , iar dupa o zi de efectuare a preavizului, s-a internat in spital pentru ca avea o rana la picior, foarte urata, care a dus mai apoi la ... (vezi toată discuția)