avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de invaliditate

Buna ziua,
Am 51 de ani, 27 de ani in cimpul muncii si de 3 luni am Contract individual de asigurari sociale cu Casa de pensii si Contract individual de asigurari de sanatate cu CASMB.
Intrebarea este:
In situatia ca ma imbolnavesc, pot beneficia de pensie de invaliditate?
bineinteles sa inceteze Contractul individual.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 21 Iulie 2008
Au dreptul la pensie de invaliditate asiguratii care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:
- accidentelor de munca
- bolilor profesionale si tuberculozei
- bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca

Asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unei boli obisnuite sau unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca indeplinesc stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta. In speta, dvs trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 22 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala dia208 dia208 Pentru a fi pensionat pe caz de boala trebuie sa ai calitatea de angajat? Mai precis, daca dupa 20 ani de munca, urmati de ani in care nu am lucrat si nu am ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala marcelinio marcelinio Spuneti-mi va rog daca in momentul depunerii dosarului de pensionare( de boala) conteaza daca sunt in campul muncii sau nu.In ce constau diferentele si ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare? Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa stiu si eu conditiile de pensioanre pentru mama mea. Data de nastere este 05.04.1960. Vechime - 22 ani Daca este posibil doresc sa ... (vezi toată discuția)