avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe juridice pt rate neplatite?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe juridice pt rate neplatite?

Am 3 rate pe care nu le'am platit inca. Un tip de la banca m'a sunat azi dimineata si a zis ca daca nu le platesc in vreo 7 zile banca o sa imi adauge taxe juridice in valoare de 1500 lei - restantele mele sunt 300.
Chiar pot sa faca asta ? Mi se pare ridicol.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 10:09, 12 Mai 2011
Cititi d-voastra FOARTE atent toate actele pe care le-ati semnat (sunt convins ca inca nu ati facut-o !) in relatia cu banca ! Aproape sigur ca veti gasi raspuns la toate intrebarile care va framanta !:)
Mda , m'as uita da nu mai tin minte unde le'am pus acum 3 ani , dupa ce am semnat contractul.
BogdanMehes a scris:

Mda , m'as uita da nu mai tin minte unde le'am pus acum 3 ani , dupa ce am semnat contractul.


Fara nici o gluma, chiar trebuie sa cititi contractul.Posibil sa vi se declare scadenta anticipata a creditului (la 60/90 zile de la data neachitarii primei rate restante-de exemplu) si sa ajungeti la alte complicatii (cesiune contract/credit, executare silita, plus dobanzi/penalitati conform contract, cheltuieli executare etc.).

Cu alte cuvinte, verificati dvs. daca spusele creditorului coincid cu dispozitiile/clauzele penale din contractul de credit pe care l-ati semnat.

Solicitati in prealabil, de la creditor- dupa ce verificati clauzele contractuale- o justificare a penalitatilor la suma-debit 300 lei (sper ca am inteles bine).Posibil sa fie pe undeva si o eroare...si mie imi par penalitatile exagerate insa, repet, verificati/cititi contractul de credit.

Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Iuliana Cermak, Avocat
...si mie imi par penalitatile exagerate insa, repet, verificati/cititi contractul de credit.


D-na Cermak, stimate Bogdan, hai sa nu ne mai ascundem dupa deget ! 99% dintre contractele pe care le semnezi cu banca (ma refer la imprumuturi, dar nu numai ) sunt contracte care intr-o tara normala 1) nu si le-ar permite banca 2)daca si le-ar permite ar fi acuzata de imbogatire fara just temei 3) ar fi acuzata de practicarea camatariei intr-o forma deghizata.
Vi se par penalitatile exagerate...Gresit ! Penalitatile sunt exagerat de exagerate oricum !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
@che_gargara

Penalitatile pot fi/ "sunt exagerat de exagerate"-v-am citat, ca nu cumva sa existe dubii- dar cred ca se mai adauga si "niscai" taxe juridice...taxe juridice "surpriza"...poate sunt prevazute in contract sau poate sunt prevazute intr-un alt contract-de cesiune, cel mai probabil!

Daca cineva se ascunde "dupa deget", atunci doar creditorul care solicita aceste taxe juridice ar putea fi...pentru ca nu le justifica, oricum!

Sfatuiesc userul sa nu mai poarte convorbiri telefonice cu "creditorul" ci sa formuleze, in scris, cereri (in dublu exemplar) inregistrate de catre creditor (nr. de inregistrare pe fiecare cerere).In lipsa unui raspuns sau in prezenta unui raspuns neintemeiat, ulterior, userul se va putea adresa ANPC-ului-dupa caz.


Alte discuții în legătură

Consecinta rate neplatite BogdanMehes BogdanMehes Ce poate banca sa imi faca pana la urma daca nu le mai platesc datoria? Stiu ca ma adauga pe lista neagra a bancilor: asta inseamna ca nu mai pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Consecinta/e 3 (trei) rate neplatite-declarare scadenta anticipata credit BogdanMehes BogdanMehes Azi am fost anuntat de tipul care se ocupa de dosarul meu la banca, ca maine o sa inainteze dosarul (la biroul executorului judecatoresc?) , fiindca au trecut ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)