avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consecinta rate neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consecinta rate neplatite

Ce poate banca sa imi faca pana la urma daca nu le mai platesc datoria?
Stiu ca ma adauga pe lista neagra a bancilor: asta inseamna ca nu mai pot sa ma imprumut de la nici o banca , nu? Dar nu o sa imi si blocheze contul care il am la alta banca. Cineva asa mi-a zis , dar ma indoiesc ca are dreptate.
Eu nu am apartament sau masina pe numele meu , deci executorul judecatoresc nu prea are ce sa-mi ia . Sau pot sa imi confiste si alte lucruri personale (telefon , calculator , etc)?
Daca nu isi recupereaza banii nici dupa ce se ajunge la executare silita - fiindca nu pot - ce se intampla , pot sa raspund penal ? Sa ma amendeze sau sa fac putina inchisoare? Acum eu zic ca nu , ar fi ridicol , dar va intreb totusi ca sa fiu sigur :)
Am 300 lei restanta , si saptamana trecuta am sunat la banca , si le-am zis sa imi prelungeasca termenul in care pot plati , le-am explicat ca nu pot sa platesc momentan , dar tipul cu care am vorbit la telefon s-a comportat ca un idiot , si tot imi spunea ca stie ca sunt bogat #-o, ca a verificat si ca o sa imi adauge ca penalitati taxe juridice in valoare de 1500 lei.
Daca fac asta , eu nu o sa platesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
BogdanMehes, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanMehes , utilizator 16:56, 24 Mai 2011
Da. Se poate ajunge sa se puna sechestru pe sumele de bani pe care le rulati prin alte conturi de la alte banci. Chiar pe acest forum a povestit cineva ca i-a blocat un alt cont de la alta banca pe unde ii vira salariul.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
george-neagu, moderator
nu e indicat sa nu platiti. datoria se mareste, i se adauga penalizari.daca se ajunge la executare silita ( se vor adauga si cheltuieli de executare), va vor pune poprire pe 1/3 din salariu daca nu aveti bunuri.
pana la poprire, va pot bloca contul... si o sa cam umblati sa-l puteti debloca, sa va puteti folosi de salariu
Pentru 300 lei, putin probabil ca se va incepe o executare silita (prin varianta popririi pe conturi) iar in Romania, debitorii nu fac inchisoare...in cel mai rau caz, s-ar putea face "munca in favoarea/folosul comunitatii" (amenzi bugetare neachitate-de exemplu)...nu cred ca este cazul dvs.

Justificarea "o sa imi adauge ca penalitati taxe juridice in valoare de 1500 lei"..ar putea fi reala/posibila.Dvs. stiti ce contract ati semnat...ori daca debitul va ajunge la suma de 1800 lei, s-ar putea incepe executarea silita impotriva dvs. (varianta popririi pe conturi este/va fi cea mai la indemana creditorului).

Si daca luam in calcul faptul ca poprirea se face "fara somatie"...(art.454 (1) C.proc.civ.) nici nu va fi nevoie de acceptul dvs., va citez:"Daca fac asta , eu nu o sa platesc"...
Si pot ei sa afle despre contul meu la alta banca? Nu lucrez cu carte de munca , sa zic ca e mentionat in cartea de munca sau ceva.

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
BogdanMehes, utilizator
Iertati-mi prostia dar nu prea inteleg ce inseamna textul de mai jos , din contract.

""Contract de garantie reala mobiliara (gaj) : intre [EDITAT] SA ... si Mehes Bogdan Adrian ... in calitate de debitor . In art.6 si urm ., Titlul VI , din Legea nr.99/1999 , debitorul este de acord sa constitue prin prezentul act , cu titlu de garantie a indeplinirii obligatiunilor sale , o garantie reala mobiliara in favoarea creditorului , asupra bunului achizitionat in baza prezentului contract de credit.

Garantia reala mobiliara constituita prin prezentul act va fi inscrisa in Arhiva Electronica de Grantii Reale Mobiliare de catre creditor , pe cheltuiala debitorului care va avansa la data semnarii prezentului contract suma necesara efectuarii acestei operatiuni.

In caz de exigibilitate anticipata , creditorul va avea dreptul de a proceda conform legii la executarea garantiei mobiliare constituite prin prezentul act , cheltuielile aferente luarii in posesie si vanzarii bunului fiind in sarcina debitorului.
... In caz de neexecutare creditorul poate folosi mijloace proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei."

Asta ce inseamna ? Ca am garantat cu bunul pe care l-am cumparat in rate (computer)?

In cazul asta , pot sa-mi confiste computerul pt. o datorie de 300 lei + vreo 50 penalitati?

Si contractul nu pomeneste nimic de nimic de taxe juridice in valoare de 1500 lei , asta inseamna ca a mintit tipul cu care am vorbit la telefon , nu?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile- impartire credite intre soti mikky_9 mikky_9 Am un prieten care are urmatoarea problema:cand era casatorit a contractat impreuna cu sotia 2 credite la 2 banci,amandoi sunt coplatitori la ambele ... (vezi toată discuția)
Validare poprire pneuros pneuros Am cerut validarea poprire asupra unei banci ca tert poprit , pentru faptul ca a raspuns dupa 2 luni la poprirea trimisa de executor . Ce trebuie sa cer in ... (vezi toată discuția)