avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... m-au inundat. cine plateste stricaciunile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

m-au inundat. cine plateste stricaciunile?

vecina de la 4.m-a inundat,eu stau la et. 2.,dupa 7 zile,au venit instalatorii firmei cu care avem contract.Problema era pe coloana,in masca.cine suporta contravaloarea reparatiilor,(peretele patat,urat,mucegai,,,)VEcina nu vrea,sa plateasca varuitul baii, ,VA ROG.dati un sfat,ce trebuie sa fac?va multumesc.:(
Ati avut asigurare ca sa va despagubeasca si apoi sa merga firma de asigurari la vecina sa-si recupereze banii?
Dac nu, din pacate o sa suportati dumneavoastra costurile interioare. Cele pentru repararea tronsoanelor de tevi comune se suporta de catre asociatie, adica de la toti locatarii de pe tronson..
Inteleg ca era pe partile comune? In aceasta situatie ar trebui asociatia ca nu s-a ingrijit la timp sa mentina conductele in stare de functiune. Daca aveati o asigurare facuta, dupa ce va plateau cei de la asigurari paguba se indreptau pentru recuperarea banilor impotriva asociatiei. Sunt aici si consultanti in asigurari poate confirma sau infirma cineva legat de ceea ce stiu eu!
firma cu care asociatia are contract de intretinere a mai facut reparatii la acelasi etaj 4 tot la acea vecina,EI nu si-au facut treaba ca lumea.(acum cateva luni)ca de atunci se infiltreaza apa.pot sa cer firmei respective prin administrator sa -mi.
Faceti-va si o asigurare facultativa la inundatii provocate de spargerea instalatiei de apa acum cand e perioada de incheiere pentru asigurarea obligatorie a locuintei.
Treaba cu varuitul nu va va da banii. In cel mai rau caz acopera administratia cheltuielile de reparatie propriuzise pentru ca a fost la partile comune dar cu varuiala nu veti reusi.
Responsabilitatea asociatiei de proprietari se intinde strict asupra intretinerii si reparatiei parti comune constructii si instalatii imobil
Daca nu detineti asigurarea locuintei nu puteti sa solicitati recuperarea prejudiciului cauzat
Pentru preintampinarea situatiilor de acest gen incheiati asigurarea facultativa a locuintei ,care va poate acoperi parte din prejudiciul cauzat de astfel de evenimente

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament bloc_judecatorie ilfov Ambelokipi Ambelokipi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu recomandari pentru modalitatea de a incepe un proces in instanta in cazul avarierii apartamentului prin inundatii repetate ... (vezi toată discuția)