avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei

Buna ziua,
la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita despagubiri pentru daunele suferite! Asociatia de proprietari are posibilitatea legala de despagubire a locatarului sau este treaba exclusiva a "firmelor de asigurare"a locuintelor? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Eugen-Sterian Bercea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:19, 4 Iulie 2016
Daca teava este comuna atunci raspunderea este a asociatiei iar dauna va fi impartita pe cota parte indiviza.
Raspunsul este conditionat de statutul instalatiei care a cauzat inundatia si prejudiciul
Daca responsabila pentru inundatie este instalatia parte comuna raspunde asociatia,daca este vorba despre instalatie individuala raspunde proprietarul
Ramane de verificat daca locatarul detine asigurare facultativa care sa contina si astfel de clauze
Proprietarul nu are niciun fel de asigurare (facultativa sau ....obligatorie). Care ar fi daunele ce se pot plati legal de asociatie!?
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Eugen-Sterian Bercea, Consilier juridic
Daunele de acest fel nu sunt suportate de asociatie, nu exista o asemenea reglementare pentru ca ar trebui sa fie un vinovat, ceea ce iar nu se poate considera.
Asemenea accidente se intampla pentru ca proprietarii arunca tot felul de lucruri pe coloanele de evacuare si pentru ca se consuma mai putina apa din cauza economiei care se face.

Oricine vrea sa-si acopere asemenea pagube isi face si-si plateste o asigurare facultativa. De asemenea isi poate face o modificare a instalatiei, astfel incat sa se separe de coloana comuna de evacuare.
raspunsul de mai sus arata esenta problemei.
Aici e un cuvant care a facut cariera: GHINION.

Asociatia va repara conducta iar proprietarul isi va plati singur pagubele din casa pentru ca nu este asigurat.

In concluzie: sa se asigure de azi inainte.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)