avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei

Buna ziua,
la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita despagubiri pentru daunele suferite! Asociatia de proprietari are posibilitatea legala de despagubire a locatarului sau este treaba exclusiva a "firmelor de asigurare"a locuintelor? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Eugen-Sterian Bercea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:19, 4 Iulie 2016
berceaeugen@yahoo.com a scris:

Proprietarul nu are niciun fel de asigurare (facultativa sau ....obligatorie).



Daca proprietarul nu detine incheiata polita de asigurare facultativa,acesta legal nu poate solicita daune,decat eventual in instanta
Proprietarul ,este in culpa deoarece nu detine incheiata nici macar polita obligatorie dar care oricum nu acopera astfel de riscuri
Numai o asigurare facultativa a locuintei poate asigura recuperarea prejudiciilor cauzate de eventuale inundatii


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)