avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra

Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie.
Cine il poate sanctiona?
Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta in repararea si mentinerea in stare de siguranta a instalatiilor blocului?
Cel mai recent răspuns: Oros Iuliana , utilizator 11:31, 14 Aprilie 2023
amarstean a scris:



Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta in repararea si mentinerea in stare de siguranta a instalatiilor blocului?

Anterior acuzarii administratorului sau presedintelui,este imperios necesar sa se stabileasca cu certitudine sursa si statutul instalatiei care a generat inundatia
Poate fi responsabila pentru inundatie instalatie comuna si raspunde asociatia de proprietari prin reprezentant legal sau poate fi responsabila instalatia individuala si raspunde proprietarul instalatiei
Administratorul de imobil nu poate fi sanctionat deoarece este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui
administratorul de imobil nu poate dispune de la sine putere repararea instalattiilor blocului
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie de proprietari care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare asigurariu bunei functionari a partii comune de constructii si instalatii din imobil
Ati incercat sa solutionati amiabil cu vecinul ?
Cine il poate sanctiona?


Asociatia de proprietari nu detine competenta sa dispuna sanctiuni pecuniare impotriva locatarilor
In cazul in care in urma expertizei tehnice se concluzioneaza ca responsabil pentru inundatie este instalatia individuala,partea interesata poate analiza oportunitatea promovarii unei actiuni in instanta pentru recuperare prejudicii cauzate de inundatie,eventual daune
Dv nu detineti asigurare facultativa a locuintei ?
Cine stabileste cu certitudine sursa si statutul instalatiei care genereaza inundatia?

Acum am tavanul ud. Este clar ca de la vecinul de deasupra este o problema. L-am informat pe vecin ca-i curge instalatia la mine in casa. Vecinul nu lasa pe nimeni sa intre la el in casa, unde are numai improvizatii.
Administartorul/presedintele nu se preocupa de problema mea. Pe scara blocului se observa o pata mare de apa de la scurgerea vecinului.

Asigurarea pe cate o am nu acopera paguba de la inundatie.

Pe mine ma intereseaza sa apelez la o autoritate care sa-l oblige pe vecin sa nu ma mai inunde.
Ati chemat presedintele sa constate urmarile inundatiei? Ce opinie a avut?
Presedintele poate intra in apartamentul unui proprietar insotit administrator sau de membri din comitet ptr a constata pagubele si eventual sursa inundatiei.
Daca nu ii este permis accesul in apartamentul de deasupra atunci poate apela la ajutorul politistului de proximitate.
Faceti fotografii relevante si puteti actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Pe langa probe foto puteti solicita si proba cu martori, presedinte, administrator, membri comitet.
Cand ii spui vecinului pe cale amiabila ca veti apela la instanta ptr plata prejudiciul ptr daunele produse o sa isi repare improvizatiile.
Presedintele spune ca nu-l intereseaza.
Presedintele imi spune sa gasesc eu un instalator care sa repare instalatia vecinului de deasupra!!!!!!
Zice ca daca vecinul de sus nu permite vizitarea nu se poate face nimic.
Pana ajung sa-l dau in judecata stau cu inundatia in casa?
Asa se intampla cand sunt alesi in functii persoane care nu nimic de a face cu administrarea!
Daca presedintele nu se implica apelati dvs la politistul de proximitate ptr a identifica si stopa sursa inundatiei, este o situatie de urgenta si ar trrbui sa primiti sprijin.
Presedintele nu poate spune ca nu poate intra in apart ptr a identifica cauza inundatiei, are legea de partea lui si poate apela la autoritati.
Puteti sesiza serv relatii cu asoc propr din primarie cu privire la neindeplinirea atributiilor de catre presedinte. Ii puteti da ulterior in judecata pe amandoi, vecinul ptr daune iar pe presedinte ptr pasivitate prin neindeplinirea atributiilor.

Alte discuții în legătură

Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Inundatie catastrofica! vecinul de deasupra nu a permis accesul ... OanaJoana OanaJoana Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)