avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Cumparare sau ce forma ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Cumparare sau ce forma ?

Buna ziua
Sunt casatorita de doi ani, fiecare dintre noi avem cate un copil din casatoriile precedente.Tatal meu vrea sa -mi faca acte de vanzare cumparare la imobil cu conditia ca acest imobil sa revina in timp doar copilului meu., care acum are doar 9 ani Cum sa procedeze ?
Multumim tuturor
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:57, 10 Mai 2011
Cel mai simplu, sa vanda direct copilului dvs.. Daca va vinde dvs., devine automat bun comun cu sotul, iar in caz ca (Doamne fereste!) vi se intampla ceva, copilul dvs. va mosteni doar 3/4 din jumatatea dvs. de imobil.
deci ai poate vinde direct copilului chiar daca acesta e minor ?
buna ziua,
indicat ar fi ca tatal dvs sa donez acest imobil copilului dvs.
in situatia in care ar dona bunul direct dvs, si s-ar intampla ca dvs sa decedati inaintea sotului , imobilul ar intra in masa succesorala situatie in care va fi mostenit pe langa celelate bunuri atat de sot, cat si de copil.
galma2002 a scris:

deci ai poate vinde direct copilului chiar daca acesta e minor ?

Da, se poate vinde direct copilului, indiferent de varsta acestuia. In cazul dvs., avand sub 14 ani, minorul va fi reprezentat printr-un tutore (care puteti fi chiar dvs.) la semnarea contractului de vanzare cumparare. Este necesar sa va prezentati la Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei unde are minorul domiciliul, aceasta institutie va emite o Dispozitie valabila doar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare, in baza careia tutorele sau va semna acel contract, minorul devenind astfel proprietarul imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Tutorele are dreptul sa vanda? kryss kryss Buna ziua, Nu stiu daca intrebarea mea este postata la locul potrivit, dar am o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat. Vrem sa ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)