avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutorele are dreptul sa vanda?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutorele are dreptul sa vanda?

Buna ziua,
Nu stiu daca intrebarea mea este postata la locul potrivit, dar am o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat.
Vrem sa cumparam o locuinta si vrem s-o trecem pe numele copilului care e minor si sa punem o ruda sa-i fie tutore. Ce garantii avem noi ca nu ramanem fara casa daca ruda devine " de neincredere" la un momnet dat? (Eu stiu...poate o "ia razna"). Sau daca tutorele are probleme financare si va trebui sa fie executat silit...sa spunem...Doamne fereste..punem raul inainte..se vor lega de locuinta unde este tutore?Sau daca punem un bunic tutore...si intre timp..decedeaza..iar..Doamne Fereste...cum putem prelua locuinta?Ceilalti copii ai tutorelui se pot atinge de locuinta noastra, adica sa aiba pretentii de mostenire?
Noi, daca ne hotaram dupa ceva timp sa vindem locuinta, putem? In ce conditii? trebuie sa fie tutorele de acord? Cine va fi trecut in contract ...adica la intretinere, la gaz...la curent...trebuie sa mearga tutorele, nu?El apare in lista la intretinere?
Astept un raspuns de la cineva care este in masura sa-mi spuna adevarul.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
kryss, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:01, 29 Iulie 2012
Nu se numeste tutore , ci curator. Curatela e ca un contract de mandat, el va asista sau reprezenta copilul pt acea operatiune. Nu poate vinde , nu e bunul lui sa conteze daca va avea probleme si va fi executat silit.

Nu cumparati dvs si apoi ii vindeti copilului, ci copilul cumpara reprezentat sau asistat de dvs, pt asta se cere acordul instantei de tutela ( judecatoria de care apartineti)

Daca veti dori sa vindeti cat copilul va fi minor, veti apela tot la instanta si va trebui sa dovediti ca vanzarea se face in interesul copilului: va mutati in casa mai mare, sau alte cazuri
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Noi nu ne despartim si nu avem probleme. De ce sa apelam la instanta?
Actele de dispozitie cand e vb de minori, nu se incheie fara aprobarea instantei de tutela.

Apelati la instanta pt a cere incuviintare pentru a incheia un act de vanzare cumparare in numele ( sau sa-l asistati daca are 14 ani impliniti) copilului minor. Pana la intrarea in vigoare a noului cod, se apela la Autoritatea tutelara ( puteti incerca si la ei sa intrebati cum se procedeaza)

( curator se numeste doar daca sunt interese contrare intre parinte si copil )



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)