avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Buna ziua!Am varsta de 51 de ani si am lucrat timp de 24 de ani si 2 luni din care 13 ani si 7 luni in grupa I de munca si 6 ani si 9 luni in grupa a II-a de munca.Pot sa ies la pensie la cerere?chiar daca nu iau pensia integral..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:16, 10 Mai 2011
Raspuns pentru barbat:Cu stagiul de cotizare realizat pana acum(32 de ani si 2 luni)limita de varsta la 65 de ani.Daca realizati un stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat,beneficiati de o reducere de 4 ani si 6 luni din 65.In acest caz ar fi limita de varsta la 60 de ani si 6 luni.Anticipat nu intra in discutie,deoarece conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 60 de ani,daca indepliniti conditia de stagiu de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Daca este vorba de o femeie,reveniti cu luna si anul nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie (grupa) ContSters194016 ContSters194016 La varsta de 52 de ani si 20 de ani de grupa 1,cand se poate iesi la pensie??:sorry::):O:D (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ciprinel ciprinel Buna ziua.Sant nascut la data de 01 martie 1951,lucrez din anul 1969 pana in prezent 2011.Mentionez ca din 1970 pana in 1982 am lucrat in grupa 2 de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mara_m mara_m Am cateva nelamuriri legate de pensia anticipata. Sunt nascuta in 07.02.1957 si lucrez din iulie 1976 pana in prezent si in continuare.La anul fac varsta ... (vezi toată discuția)