avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de viata pentru pensionari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de viata pentru pensionari

sunt pensionar si sunt tentat sa-mi fac o asigurare de viata la ASTRA .Este o societate cu capital integral romanesc?La rindul ei ASTRA este asigurata la o firma internationala de asigurari?Dupa cite stiu ,in cazul neactivarii politei de asigurare de viata pe durata derularii contractului,la expirarea duratei contractuale contravaloarea ratelor contractuale se returneaza beneficiarului.Ce se intimpla in cazul falimentului societatii de asigurare,faliment ce ar survenii atit pe perioada derularii contractului de asigurare,cit si dupa expirarea acestuia?Societatile de asigurare sunt asimilate bancilor si obligate sa constituie la BNR rezerve minime obligatorii ca in caz de faliment sa se achite de obligatiile contractuale fata de asigurati?In caz de faliment care este termenul limita de achitare a obligatiilor contractuale?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:46, 11 Mai 2011
La toate aceste intrebari veti primi raspuns direct la asiguratorul respectiv pt ca fiecare asigurator isi are conditiile proprii de asigurare si de despagubire.
Daca ati numit deja un asigurator, presupun ca aveti o oferta de la acesta.Aveti deci ocazia sa prospectati piata asigurarilor, pentru a putea face o alegere in cunostinta de cauza, prin comparatie, functie de ce vi-s-a ofertat si ce oferte au altii, in plus sau mai convenabil(costuri, sume asigurate,durata/prima minima, varsta minima acceptata, garantii, reasiguratori, termen/valoare de rascumparare, conditii in general, clauze suplimentare atasabile politei).
Orice consultant financiar, al oricarui asigurator, va poate face o detaliere amanuntita si va poate raspunde la intrebarile directe.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
polita de asigurare a locuintei la astra pe 5 ani ajutor va rog simi79 simi79 Buna seara In anul 2013 am incheiat o Polita de asigurare a locuintei si continutului Ideal casa-La tine acasa(PAD),cu firma de asigurari-reasigurari Astra ... (vezi toată discuția)
Tzeparii de la ing asigurari bibicu_56 bibicu_56 am avut o asigurare de viata la ing asigurari. dupa 3 ani nu am mai putut achita politele de asigurare. agentul mi-a spus ca pot lua banii inapoi toti. asta ... (vezi toată discuția)